Raspisana međunarodna potjernica za Jetmirom G, osumnjičenim za ubistvo studentkinje Ivane K.

Njemu je određen pritvor iz nekoliko razloga – zbog opasnosti od bjekstva, da ne utiče na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti. Poternicu dalje sprovodi MUP Srbije, a zasad nije poznato da li su obaviješteni istražni organi Crne Gore

Viši sud u Beogradu raspisao je međunarodnu poternicu za Jetmirom G, osumnjičenim za ubistvo mlade studentkinje Ivane K. (26), čije je tijelo pronađeno krajem decemra 2022. godine, u stanu u Beogradu, saznaje Nova.rs.

Jetmiru je u odsustvu određen pritvor u skladu sa odredbom iz člana 211 Krivičnog zakonika Srbije.

Njemu je određen pritvor iz nekoliko razloga – zbog opasnosti od bjekstva, da ne utiče na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Poternicu dalje sprovodi MUP Srbije, a zasad nije poznato da li su obaviješteni istražni organi Crne Gore.

Podsetimo, ubistvo Ivane K. dogodilo se 23. decembra 2022. godine u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da se Jetmir G. sumnjiči da je između 23. i 24. decembra prošle godine između 00.37 i 5.30 ubio Ivanu K. (26) u njenom stanu.

Naredbom o sprovođenju istrage Jetmiru G. se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprijećena kazna doživotnog zatvora.

Sumnja se da je Jetmir G. Ivanu, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, usmrtio tako što joj je rukama stezao usta i nos dok nije izdahnula.

Potom je zaključao stan i napustio teritoriju Srbije.

Tijelo djevojke su pronašla braća 24. decembra u iznajmljenom stanu na Zvezdari. Kako im se nije javljala na telefon, došli su do stana i kada su razvalili vrata zatekli su djevojku na krevetu otkopčanih pantalona i podignute bluze. Ugledali su modrice po vratu, a imala je i povrede usne, oka, ali i prstiju na šaci i podlaktice.

Foto: Facebook

Idi na VRH
error: Content is protected !!