UZNEMIRUJUĆI SNIMAK Novi incident u njujorškom metrou: Gurnuo mladića na šine i pobjegao

“Ne mogu da ga ubijedim da izađe iz kuće. Ne može da ustane iz kreveta. Ponovo je počeo da puši cigarete, što ne bi trebalo da radi. Ne znam šta da radim”, rekla je Odri Martin

Novi incident u njujorškom metrou – Dejvid Martin, 32-godišnji konobar, zadobio je prelom ključne kosti i bolne modrice kada ga je u petak popodne, dok je čekao voz, na šine gurnuo nepoznati čovjek.

Martinova majka Odri Martin kaže da je njen sin pretrpio teške traume i da je pokušao samoubistvo.

Rekla je da je njen sin bio u Bruklinu, na putu do posla, kada je napadnut i da je sada toliko uznemiren da ne želi da napusti kuću, piše The New York Times.

“Ne mogu da ga ubijedim da izađe iz kuće. Ne može da ustane iz kreveta. Ponovo je počeo da puši cigarete, što ne bi trebalo da radi. Ne znam šta da radim”, rekla je Odri Martin.

Ona je dodala da krizu njene porodice pogoršava činjenica da njen sin nema zdravstveno osiguranje. Takođe je potresen nakon što je pogledao snimak napada.

Martin se osvrnula na plan gradonačelnika Njujorka Erika Adamsa da obuzda rastući tranzitni kriminal.

„Više prekovremenog rada nije rješenje“, rekla je izbezumljena majka. „Gradonačelnik Adams je bio policajac. Imamo grad u krizi. Imamo krizu mentalnog zdravlja”, kazala je ona.

Upitana da li ima poruku za Adamsa, ona je uzvratila: „Ima li smisla razgovarati s njim”?

“Želim da počne da gradi ustanove za mentalno zdravlje”, rekla je potom.

Portparol gradske skupštine je kazao za The New York Post da je gradonačelnik Adams razgovarao sa Martinom o napadu i načinu na koji mogu da pomognu.

Osumnjičeni još nije identifikovan.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!