SNP-u prihvatljivo da SDP bude dio manjinske vlade, sjednica Skupštine nakon vaskršnjih praznika

Stojanović je kazao da su razgovarali o određenim predlozima resora, kao i o poziciji predsjednika Skupštine što će pripasti SNP-u. “Sva ta kadrovska rješenja će predložiti mandatar i tada ćete imati priliku da vidite o kojim se imenima radi. Ono što nedvosmisleno mogu da kažem jeste da će SNP predložiti ono najbolje što ima”, rekao je Stojanović odgovarajući na pitanje

Glavni odbor SNP-a prihvatio je da ta stranka bude dio manjinske vlade u kojoj će biti i SDP.

“Vijesti” saznaju da je na sjednici GO dvotrećinskom većinom izglasana odluka u ulasku u manjinsku vladu sa SDP-om.

Član Predsjednistva SNP-a Darko Stojanović rekao je da je od 128 članova GO 103 glasalo za, a 20 protiv.

On je novinarima rekao da je sjednica protekla u konstruktivnoj atmosferi.

“Svi smo na istom fonu da se sačuva jedinstvo partije, što su zadnje dvije sjednice pokazale i čime smo mi pokazali značajan demokratski kapacitet, jer ovo što smo mi radili samo pokazuje ozbiljnost političke strukture koja već 24 godine obitava u Crnoj Gori”, kazao je Stojanović nakon sjednice.

Stojanović je kazao da su razgovarali o određenim predlozima resora, kao i o poziciji predsjednika Skupštine što će pripasti SNP-u.

“Sva ta kadrovska rješenja će predložiti mandatar i tada ćete imati priliku da vidite o kojim se imenima radi. Ono što nedvosmisleno mogu da kažem jeste da će SNP predložiti ono najbolje što ima”, rekao je Stojanović odgovarajući na pitanje .

On je kazao da će vjerovatno nakon vaskršnjih praznika biti sjednica Skupštine na kojoj će se izabrati nova vlada.

Na pitanje kako komentariše stav predsjednika države i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da se podrškom manjinskoj vladi DPS pozicionira za faktor koji se pita, odgovorio je da svako ima pravo da iznosi svoje političke stavove i mišljenja. “Samim tim što DPS neće biti u sastavu nove vlade mislim da dovoljno govori, ali svako ima pravo da govori ono što misli”, dodao je Stojanović.

Sjednica Glavnog odbora SNP-a održana je u prostorijama Odbora SNP-a Podgorica.

SNP je ranije učešće u manjinskoj vladi uslovio time da u njoj ne budu Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate Crne Gore (SD) i SDP.

Nakon insistiranja DPS-a da u novu vladu mora ući neka od državotvornih partija, mandatar Dritan Abazović je prihvatio da to bude SDP.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je da će “43. Vlada Crne Gore biti formirana”.

“Imaće četiri potpredsjednika, koji će biti i resorni ministri nekog od 20 ministarstava koliko će imati nova Vlada. 43. Vladu će činiti partije nacionalnih manjina u Crnoj Gori, SNP, SDP, CIVIS i, naravno, Građanski pokret URA”, napisao je Konatar na Twitteru, prenose “Vijesti”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!