Student riješio ubistvo djevojčice (9) posle 58 godina: Evo kako je našao barmena koji je Mariz silovao i zadavio

Jedini trag koji je policija imala bio je biološki, na rukavu kaputića koji je djevojčica nosila. Koristeći najmodernije metode, Šubert je uspio da utvrdi srodstvo do određenog stepena sa ljudima u tom kraju, i potom se dao u potragu za ubicom. Njegov mukotrpni posao je trajao dvije godine

Mariz En Čiverela imala je samo devet godina kada je oteta na putu do škole u Hejzeltonu. Bio je 18. mart 1964. godine, a njeno tijelo pronađeno je kasnije tog dana u rupi koja se koristila za otpad u rudniku uglja. Dijete je bilo seksualno napastvovano, a potom zadavljeno.

Policija je ove godine riješila slučaj silovanja i ubistva devetogodišnje djevojčice koji je prije skoro šest decenija potresao industrijski gradić u Pensilvaniji.

Osumnjičenih policija nije imala, njeni najmiliji nijedan odgovor na svoja pitanja, a ovaj slučaj tapkao je u mjestu punih 58 godina, sve do skoro. Identifikovan je čovjek koji je 1964. ubio malu Mariz.

Džejms Pol Forte (Foto: YouTube/Printscreen)

U pitanju je Džejms Pol Forte, barmen koji je u trenutku ubistva imao 22 godine. Živio je u Hejzeltonu ali nije poznavao ni djevojčicu, ni njenu porodicu. Pretpostavlja se da je ugledao samo dijete i odlučio da počini jezivi zločin a potom sakrije tijelo.

Kako je ubica otkriven posle skoro šest decenija? Na slučaju je, tokom godina, radilo 230 pripadnika policije. A onda se pojavio Erik Šubert (20), student koji se specijalizuje za genetičku genealogiju. Dobrovoljno se javio policiji i pitao da pomogne.

Interesantno je da Erik uopšte ne studira biologiju ili nešto slično, već istoriju, ali je već napravio kompaniju za utvrđivanje porijekla na osnovu genetskog materijala. Ovo nije prvi slučaj u čijem rješavanju je ovaj “klinac” pomogao.

Jedini trag koji je policija imala bio je biološki, na rukavu kaputića koji je djevojčica nosila. Koristeći najmodernije metode, Šubert je uspio da utvrdi srodstvo do određenog stepena sa ljudima u tom kraju, i potom se dao u potragu za ubicom. Njegov mukotrpni posao je trajao dvije godine.

“Ovo je bila najteža stvar koju sam ikada uradio, ali sam znao da ćemo pronaći napadača. I neizmerno mi je drago što sam bio član tima koji je pomogao da Marizina porodica dobije odgovore”, skromno je rekao mladić na osnovu čijih istraživanja je utvrđen identitet ubice.

“Uvijek ćemo osećati prazninu koju je Marizina smrt ostavila za sobom. Ali imamo divne uspomene na nju”, rekla je Marizina sestra Karmen, jedna od njenih četvoro braće i sestara koji su prisustvovali konferenciji na kojoj je ime ubice otkriveno. Više policajaca je plakalo na toj konferenciji, uključujući i glavnog istražitelja iz policije Pensilvanije, Marka Barona.

Ali, pravde neće biti.

Istraga je utvrdila da je ubica definitivno bio Džejms Pol Forte, ai je on preminuo 1980. godine. Imao je samo 38 godina, a za 16 godina između ubistva i smrti od prirodnih uzroka, uspio je da se više puta upiše u registar nasilnih seksualnih prestupnika.

Izvor: “Kurir”

Foto: Mariz En Čiverela (Foto: YouTube/Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!