(UZNEMIRUJUĆE) Rusi se šunjaju i spremaju za napad, a onda – pokolj: Kijev tvrdi da su ubili više od 100 ruskih vojnika

Ruski predsjednik Vladimir Putin je danas optužen da je “poslao sopstveni narod u klanicu“ u svom pokušaju da obezbijedi značajan grad Soledar na istoku Ukrajine, nakon što su ukrajinske trupe ispalile projektil iz sovjetske ere na veliku grupu ruskih vojnika

U koordinisanom ukrajinskom udaru ubijeno je više od 100 ruskih vojnika kod Soledara, tvrde ukrajinski mediji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je danas optužen da je “poslao sopstveni narod u klanicu“ u svom pokušaju da obezbijedi značajan grad Soledar na istoku Ukrajine, nakon što su ukrajinske trupe ispalile projektil iz sovjetske ere na veliku grupu ruskih vojnika.

Ukrajinska vojska saopštila je da je više od 100 ruskih vojnika „otišlo zajedno u pakao“ u koordinisanom napadu na Soledar, u kojem su učestvovali specijalci, topovi i raketni bacači.

Objavljeni su i snimci koji navodno pokazuju trenutke ukrajinske akcije dok se ruske snage kriju i puze po zemlji.

Teške borbe su izbile u Soledaru, nekada užurbanom rudarskom gradu na istoku Ukrajine, dok ruske snage pokušavaju da preuzmu kontrolu nad obližnjim i ključnim gradom Bahmutom, piše “Blic”.

Satelitski snimci “prije i poslije” pokazuju kako su sve gradske zgrade uništene, sa jedva ikakvim zidovima koji su ostali da stoje.

Na snimcima koje su objavile ukrajinske specijalne snage navodno se vidi kako je ukrajinska artiljerija gađala grupu ruskih vojnika na poljima oko grada.

Ruske vojnike su ukrajinski specijalci uočili u velikim grupama u nekoliko oblasti širom Soledara, koji su potom te koordinate prenijeli visokoj komandi.

Ukrajinske trupe otvorile su vatru na ruske vojnike, dok je taktička raketa Točka-U takođe lansirana u nizu smrtonosnih udara.

U koordinisanom napadu uništena su i dva mitraljeska položaja i dva minobacača, saopštile su ukrajinske specijalne snage.

Prethodno su ruske snage napale grad Zaporožje tokom noći, što je objavio sekretar Gradskog vijeća Zaporožja Anatolij Kurtev na svom Telegram kanalu.

“Oštećeni su infrastrukturni objekti. Na licu mjesta je izbio požar. Prema preliminarnim informacijama, ljudi nisu povrijeđeni”, rekao je tada Kurtev.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!