Privredna komora Crne Gore lauerat godišnje nagrade udruženja „Krstaš”

PKCG je eminentna nacionalna institucija čiji je nivo društvene odgovornosti primjer brige o uticaju sopstvenog poslovanja i sveukupnog djelovanja kako na zajednicu i njene resurse u samoj državi Crnoj Gori, tako i širom svijeta đe su većem broju koncentrisani crnogorski iseljenici, saopšteno je iz udruženja

Prestižno priznanje Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš”, godišnja nagrada „Da je vječna Crna Gora – Milorad Mido Vujošević”, za 2022. godinu dodijeljena je Privrednoj Komori Crne Gore.

Nagrada se dodjeljuje za izuzetan doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta crnogorske zajednice u Republici Srbiji.

Na svečanosti je istaknuto da razumijevanje, saradnja, podrška i pomoć Privredne komore Crne Gore u kontinuitetu traje više od decenije. Mnogo je primjera različitih vidova podrške kompanija iz Crne Gore u cilju očuvanja i prezentovanja crnogorske savremene i tradicionalne kulture u Republici Srbiji, pa ova nagrada predstavlja priznanje i zahvalnost svima njima.

PKCG je eminentna nacionalna institucija čiji je nivo društvene odgovornosti primjer brige o uticaju sopstvenog poslovanja i sveukupnog djelovanja kako na zajednicu i njene resurse u samoj državi Crnoj Gori, tako i širom svijeta đe su većem broju koncentrisani crnogorski iseljenici, saopšteno je iz udruženja.

Predsjednica PKCG dr Nina Drakić se putem video linka zahvalila na nagradi i između ostalog rekla da se snaga i identitet jedne zemlje ogledaju kroz ekonomsku snagu svih njenih institucija, ustanova pa i pojedinaca, i to je uvijek legitiman prostor da učinimo koliko je u našoj moći i da nastavimo da se podržavamo brinući jedni o drugima.

Svečanost je održana u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, u ime žirija obratio se osnivač “Krstaša” Nenad Stevović, moderatorka akademije je bila Jana Krivokapić, a u programu su učestvovali najmlađi članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija”.

Idi na VRH
error: Content is protected !!