Omeragić: Ne treba nam Vlada koja će Crnu Goru da posvađa sa svijetom

“Ako se nakon jasnih preporuka međunarodnih partnera i uprkos činjenici da se njen međunarodni legitimitet unaprijed dovodi u pitanje, insistira na formiranju vlade na temelju neustavnog zakona, jasan je znak svjesnog zaokreta od EU politike i EU težnji Crne Gore”, rekao je Omeragić agenciji Mina

Crnoj Gori treba Vlada koja će kao ključni prioritet da postavi nastavak evropskih integracija, zatvaranje pregovaračkih poglavlja i vladavinu prava, a ne ona koja će je posvađati sa svijetom, poručio je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

On je rekao da se za to nije borila i nije glasala većinska Crna Gora.

“Međutim, ako se nakon jasnih preporuka međunarodnih partnera i uprkos činjenici da se njen međunarodni legitimitet unaprijed dovodi u pitanje, insistira na formiranju vlade na temelju neustavnog zakona, jasan je znak svjesnog zaokreta od EU politike i EU težnji Crne Gore”, rekao je Omeragić agenciji Mina.

On je poručio da oni koji Crnu Goru žele da skrenu sa evropskog kolosjeka, za tako ne nemaju partnera u Bošnjačkoj stranci.

“Ne želimo da se vraćamo u devedesete godine prošlog vijeka, kada smo zbog neodgovorne politike trpjeli sankcije”, rekao je Omeragić, prenose Vijesti.

Idi na VRH
error: Content is protected !!