Parlamentarna većina: Dogovor moguć do 19. januara

Prema informacijama Portala RTCG, na sastanku je rečeno i da se stvari odvijaju u dobrom pravcu i izraženo je očekivanje da bi konačan dogovor o izboru nove vlade mogao biti postignut do 19. januara, saopštio je Portalu RTCG izvor iz parlamentarne većine

Predstavnici skupštinske većine sastali su se danas povodom aktuelne političke situacije, a prema nezvaničnim informacijama Portala RTCG jedan od zaključaka je da bi se dogovor u vezi sa izborom nove Vlade mogao postići do 19. januara.

Prema informacijama Portala RTCG, na sastanku je rečeno i da se stvari odvijaju u dobrom pravcu i izraženo je očekivanje da bi konačan dogovor o izboru nove vlade mogao biti postignut do 19. januara, saopštio je Portalu RTCG izvor iz parlamentarne većine.

Poslanici parlamentarne većine, njih 41, prije nekoliko dana su potpisima podržali kandidaturu Miodraga Lekića za mandatara 44. Vlade.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio je ranije da da mandat Lekiću, a saopštio je i da neće učestvovati u primjeni Zakona o predsjedniku, koji je u međuvremenu donijet, a kojim se dio nadležnosti u vezi sa predlaganjem mandatara dodjeljuje Skupštini.

Foto: Skupština Crne Gore

Idi na VRH
error: Content is protected !!