Ovo se ne pamti: Dončić napravio najmoćniji tripl-dabl u istoriji NBA i srušio Njujork posle produžetka! (VIDEO)

On je na ovom meču postigao okruglo 60 poena, uz 21 skok i deset asistencija, te tako postao prvi u istoriji koji je ostvario tripl-dabl sa 60 ili više poena i 20 ili više skokova

Dalas Maveriksi u čudesnoj utakmici pobijedili su na domaćem terenu Njujork Nikse posle produžetaka – 126:121.

Baš tim riječima. Čudo je na ovom meču napravio Dalas, kao i Luka Dončić. Tokom skoro cijele utakmice vodili su Niksi, često i dvocifrenom razlikom, a devet poena prednosti imali su na 30 sekundi do kraja. Ipak, ekipa Džejsona Kida nekako je uspjela da se vrati.

Trojka Vuda, pa pogodak Dončića pod faulom nakon ofanzivnog skoka. Mavsi su tada faulirali MekBrajda koji je bio polovičan sa penala, a to je znao da iskoristi Spenser Dinvidi koji je postigao trojku na asistenciju Dončića za 113:112.

Ponovo je isti igrač Niksa bio na bacanjima, ali ovaj put uspješno. Tada je na bacanja četiri sekunde prije kraja otišao Dončić. Prvi put bio je precizan, dok je drugo promašio namjerno i nekim čudom uhvatio ničiju loptu, te magično poentirao za produžetak, piše “Blic”.

Nastavio je Dončić pun samopouzdanja da sipa i u produžecima, pa je Dalas u dodatnih pet minuta lako slavio. On je na ovom meču postigao okruglo 60 poena, uz 21 skok i deset asistencija, te tako postao prvi u istoriji koji je ostvario tripl-dabl sa 60 ili više poena i 20 ili više skokova.

Foto: Printscreen/ESPN

Idi na VRH
error: Content is protected !!