Jedan od najluđih ispada Donalda Trumpa dosad: “Ako izgubim na izborima u novembru, evo šta vam slijedi…” (VIDEO)

“Zapamtite datum 5. novembra – vjerujem da će to biti najvažniji datum u istoriji naše zemlje”, rekao je 77-godišnji predsjednički kandidat okupljenima na skupu u Vandaliji, u Ohiu, te zatim ponovio već izlizane kritike da je njegov suparnik, predsjednik Joe Biden, “najgori predsjednik u istoriji”

Donald Trump je upozorio da će nastati “krvoproliće” ako izgubi na američkim predsjedničkim izborima u novembru, piše Telegraph.

Tokom svog govora u subotu na skupu u Ohiju, bivši predsjednik je rekao da će izbori koji se održavaju kasnije ove godine biti “najvažniji datum” u istoriji SAD-a i dodao da je njegova kampanja za novi mandat “tačka preokreta” za zemlju.

Ne zna se na šta je Trump tačno mislio kad je rekao “krvoproliće”, a tu je opasku iznio dok je komentarisao prijetnje američkoj automobilskoj industriji.

“Zapamtite datum 5. novembra – vjerujem da će to biti najvažniji datum u istoriji naše zemlje”, rekao je 77-godišnji predsjednički kandidat okupljenima na skupu u Vandaliji, u Ohiu, te zatim ponovio već izlizane kritike da je njegov suparnik, predsjednik Joe Biden, “najgori predsjednik u istoriji”.

Kritikovao je, kako je rekao, kineske planove da proizvode automobile u Meksiku i prodaju ih Amerikancima.

“Stavićemo 100 osdto carine na svaki automobil koji dođe preko reda, a vi nećete moći prodati te automobile ako budem izabran. No ako ne budem izabran, to će biti krvoproliće za cijelu – to će biti najmanje – biće to krvoproliće za zemlju. Najmanje! Ali oni neće prodati te automobile”.

Nakon što se Trumpov komentar proširio društvenim mrežama, tim Joea Bidena objavio je izjavu u kojoj su Trumpa nazvali “gubitnikom” izbora 2020. koji je nakon poraza “počeo dvostruko više prijetiti političkim nasiljem”.

“On želi još jedan 6. januar, ali američki će mu narod priuštiti još jedan izborni poraz ovog novembra jer će odbaciti njegov ekstremizam, njegovu sklonost nasilju i njegovu žeđ za osveto”‘, poručili su iz Bidenovog tima.

Kasnije je predsjednik Biden na večeri u Washingtonu upozorio na “trenutak bez presedana u istoriji”.

“Sloboda je pod napadom… Laži o izborima 2020, zavjera da se oni ponište i da se prihvati pobuna 6. javuara, predstavljaju najveću prijetnju našoj demokratiji od Američkog građanskog rata”, rekao je.

“2020. nisu uspjeli, ali… prijetnja je još uvijek tu”.

81-godišnji predsjednik je takođe rekao da nema bojazni da je prestar za drugi mandat i obraćanje završio humorom.

“Jedan kandidat je prestar i mentalno nesposoban da bude predsjednik. A drugi tip sam ja!”

Među pitanjima za koja se Trump zalaže je sveobuhvatna reforma imigracijske politike koju on naziva Bidenovim “horor showom”, uprkos tome što je on sâm uspješno izvršio pritisak na republikance da blokiraju predlog zakona u Kongresu koji je uključivao najoštrije granične bezbjednosne mjere u nekoliko decenija.

U subotu je ponovno spominjao granicu dok je pokušavao doprijeti do manjina koje tradicionalno glasaju za demokrate.

Rekao je da je Biden “u više navrata zabio nož u leđa afroameričkim glasačima” davanjem radnih dozvola “milionima” imigranata, upozoravajući da će oni i Hispanoamerikanci “biti ti koji će najviše patiti”.

Decenijama se na Ohio gledalo kao na prelomnu državu na američkim izborima, iako je postala sklonija republikancima nakon Trumpove pobjede 2016.

Foto: Printscreen

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!