Adio, Siniša: Rim se u suzama oprostio od legendarnog fudbalera (VIDEO)

Lacio se na dirljiv način oprostio od Mihe – predsjednik Klaudio Lotito je donio njegov dres iz igračkih dana sa brojem 11. Na ispraćaj su došli svi igrači sa orlom Olimpijom, simbolom kluba, koji je poslije nekoliko minuta odletio iz kapele…

Siniša Mihajlović, legenda srpskog, italijanskog i evropskog fudbala, sahranjen je u Rimu.

Ispred Bazilike Svete Marije anđela i mučenika, piše “Blic”, porodica se posljednji put oprostila od Siniše Mihajlovića, uz gromoglasan aplauz okupljenih navijača.

Lacijali su bakljadom, u nebeskoplavom dimu, ispratili svog heroja na vječni počinak.

Italijanski navijači bakljama, pesmom i aplauzom oprostili su se od Siniše Mihajlovića u trenutku kada je kolona sa kovčegom izlazila iz Bazilike.

Navijači Lacija nosili su transparent na kojem piše „Siniša, nećeš biti zaboravljen, čast su imali oni kojima nisu uskratio prijateljstvo“.

Italijanski mediji prenose da je samo na trgu ispred ulaza u baziliku bilo okupljeno oko 2.000 ljudi.

Roberto Manćini, Dejan Stanković, Atilio Lombardo i bivši bokser Vičenco Kantatore su nosili kovčeg, prenosi N1.

Lacio se na dirljiv način oprostio od Mihe – predsjednik Klaudio Lotito je donio njegov dres iz igračkih dana sa brojem 11.

Na ispraćaj su došli svi igrači sa orlom Olimpijom, simbolom kluba, koji je poslije nekoliko minuta odletio iz kapele…

Na vječni počinak Mihajlovića su ispratili i Franćesko Toti, Anđelo Peruci, Fabio Liverani, Stefano Fjore, Vinćenco Montela, predsjednici Sampdorije i Torina, Masimo Ferero, odnosno Urbano Kairo, ministar sporta Italije Andrea Abodi, predsjednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malago…

Došli su i brojni srpski fudbaleri, mnogi iz nekadašnje postave Crvene zvezde…

„Hrabar, iskren čovjek, koji je iza sebe ostavio prave vrijednosti”, prenose italijanski mediji neke od od riječi kojima Mihajlovića opisuju prijatelji na sahrani.

Na jednom od transparenata ispisano je i „Zbogom Siniša, jedan si od nas”.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!