Preminuo Siniša Mihajlović

Mihajlović je umro u bolnici u Italiji okružen porodicom. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo prethodnih dana, više puta je pobjeđivao opaku bolest, ali je leukemija “pokazala zube” i ugasila njegov život

Jedan od najboljih srpskih fudbalera ikada, a kasnije i trener, Siniša Mihajlović, preminuo je poslije teške i duge bolesti u 53. godini života, javila je Gazeta Delo Sport.

Mihajlović je, prenosi “Kurir”, umro u bolnici u Italiji okružen porodicom. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo prethodnih dana, više puta je pobjeđivao opaku bolest, ali je leukemija “pokazala zube” i ugasila njegov život.

Rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. U dresu crveno-bijelih više je igrao po sredini, a tek odlaskom u Romu, ljeta 1992, počinje da igra na poziciji lijevog beka. Dvije godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je libero. Slijedi angažman u Laciju, a kopačke o klin okačio je u Interu.

Tokom karijere osvojio je 16 trofeja: pet prvenstvenih titula, Kup šampiona, Kup kupova Evrope, četiri kupa Italije, Interkontinentalni kup, Superkup Evrope i tri superkupa Italije.

Do danas drži rekord u Seriji A sa 28 postignutih golova iz slobodnih udaraca. U Brazilu su mu jednom merili snagu šuta i utvrdili da je lopta išla brzinom od 165 kilometara na sat.

U istoriji najvažnije sporedne stvari na svijetu bilo je i drugih legendarnih izvođača slobodnih udaraca, ali Miha se pokazao najkreativnijim.

Foto: Printscreen/Crvena zvezda

Idi na VRH
error: Content is protected !!