Papa zaplakao tokom molitve govoreći o patnji Ukrajinaca, savladale ga emocije (VIDEO)

Kada je više hiljada okupljenih, među kojima su bili i predstavnici crkve i vjernici shvatili da su papu savladale emocije, počeli su da mu aplaudiraju, ohrabrivši ga da nastavi govor

Papa Franjo zaplakao je danas, dok je tokom molitve na Španskim stepenicama u Rimu govorio o patnji ukrajinskog naroda, javio je Rojters.

U trenutku dok je govorio o Ukrajincima, papi je glas zadrhtao i morao je da se zaustavi na oko 30 sekundi dok mu se glava tresla, posle čega mu se glas prekinuo, navodi britanska agencija.

Kada je više hiljada okupljenih, među kojima su bili i predstavnici crkve i vjernici shvatili da su papu savladale emocije, počeli su da mu aplaudiraju, ohrabrivši ga da nastavi govor.

Posle duže pauze, poglavar Rimokatoličke crkve je nastavio molitvu, prenio je AP.

“Danas sam htio da podijelim s vama zahvalnost ukrajinskog naroda”, rekao je papa prije nego što je prekinuo govor savladan emocijama, poslije čega je nastavio:

“Umjesto toga, još jedanput moram da vam prenesem molbe djece, starijih ljudi, očeva i majki, mladih ljudi te napaćene zemlje, koja toliko pati”, prenio je “Blic”.

Idi na VRH
error: Content is protected !!