Celine Dion u suzama otkrila da boluje od rijetke i neizlječive bolesti koja pogađa jednu u milion osoba

“Uvijek sam bila kao otvorena knjiga, ali dosad nisam bila spremna da govorim o ovome”, nastavila je, a zatim je progovorila o bolesti koja joj je dijagnostikovana i koja u prosjeku pogađa jednu od milion osoba. “Dok još učimo o ovom rijetkom stanju, sada znamo da je to bio uzrok grčeva od kojih sam patila”, istaknula je

Celine Dion se obratila obožavateljima nakon dugo vremena i otkrila da boluje od rijetke i neizlječive bolesti.

Glazbenoj divi je dijagnostikovan je sindrom ukočene osobe, koji uzrokuje nekontrolisanu zategnutost mišića.

Celine je tešku dijagnozu podijelila s javnosti u videu koji je objavila na profilu na Instagramu.

Radi se o rijetkoj neurološkoj bolesti koja obično progresivno napreduje i može dovesti do ukočenosti cijelog tijela, a time i do nepokretnosti oboljele osobe.

Bolest je zasad još neizlječiva, ali napredak se može usporiti tretmanima, a Celine u videu otkriva da po tom pitanju preduzima sve što može.

Uplakana Celine obznanila je i da zbog bolesti otkazuje svoju evropsku turneju, u sklopu koje je trebala da nastupi i u Zagrebu.

“Pozdrav svima, žao mi je što mi je tako dugo trebalo da vam se obratim. Nedostajete mi puno i jedva čekam  da sa vama ponovno razgrazgovaram s pozornice”, obratila se pjevačica fanovima na početku videa, koji je mnoge rasplakao.

“Uvijek sam bila kao otvorena knjiga, ali dosad nisam bila spremna da govorim o ovome”, nastavila je, a zatim je progovorila o bolesti koja joj je dijagnostikovana i koja u prosjeku pogađa jednu od milion osoba.

“Dok još učimo o ovom rijetkom stanju, sada znamo da je to bio uzrok grčeva od kojih sam patila”, istaknula je.

“Nažalost, ti grčevi utiču na svaki aspekt mojeg života i otežavaju mi kretanje, ne dopuštaju mi da koristim svoje vokalne mogućnosti na način na koji sam navikla. Teško mi je što vam moram reći da to znači da neću biti spremna da nastavim svoju evropsku turneju u februaru, kako je ranije najavljivano”, kazala je Celine.

Pjevačica je otkrila i da o njoj brine odličan tim doktora koji joj pomaže u oporavku, a istakla je i da ima veliku podršku i pomoć od svoje djece.

Na kraju je dodala i kako se sada treba fokusirati samo na svoje zdravlje kako bi ponovno mogla da stane na binu i radi ono što najviše voli.

“Volim vas i nadam se da ćemo se uskoro opet vidjeti”, poručila je fanovima koji su je u komentarima obasuli porukama podrška i utjehe.

Celine je prvi put zabrinula obožavatelje u januaru kada je objavila da odgađa sjevernoamerički dio svoje turneje “Courage” zbog zdravstvenih problema.

“Slomljeno mi je srce. Moj tim i ja radili smo na pripremama za nastupe posljednjih osam mjeseci i strašno me rastužuje što ih ne mogu održati”, poručila je tada obožavateljima.

Zvijezda iz kanadskog Quebeca turneju je prvi put morala odgoditi zbog pandemije, a potom je odgodila i nastupe u Las Vegasu između novembra 2021. i februara 2022.

Prije izbijanja pandemije, u martu 2020, Celine Dion održala je čak

Idi na VRH
error: Content is protected !!