VIDEO DOKAZ: Obezbjeđenje Milana Kneževića napalo Gardaševiće

Na snimku se jasno vide trojica muškaraca koji mirno izlaze iz sivog, parkiranog auta, iznose prtljag i namjeravaju da se upute u pravcu aerodromske zgrade. Dvadesetak sekundi kasnije, primjećuje se da iz crnog automobila, parkiranog par metara iza, žurno izlaze dvojica muškaraca sa mjesta vozača i suvozača, potom se može uočiti da Dušan Knežević, vozač automobila i član obezbjeđenja Milana Kneževića, bez ikakvog ranijeg kontakta, nasrće prvo na starijeg sijedog čovjeka, da bi zatim u dva navrata pokušao da udari mlađeg muškarca

Video zapis sa kamera na Aerodromu Podgorica nedvosmisleno pokazuje da je poslanik Demokratskog fronta i predsjednik Odbora za odbranu i bezbjednost Milan Knežević lažno optužio Cetinjanina Ivana Gardaševića da mu je ugrozio sigurnost.

Na dvominutnom snimku sa nadzornih kamera, koje portal Pobjede ekskluzivno objavljuje, zabilježen je incident koji se desio 7. decembra u periodu od 14: 32 do 14: 34. Na snimku se jasno vide trojica muškaraca koji mirno izlaze iz sivog, parkiranog auta, iznose prtljag i namjeravaju da se upute u pravcu aerodromske zgrade.

Dvadesetak sekundi kasnije, primjećuje se da iz crnog automobila, parkiranog par metara iza, žurno izlaze dvojica muškaraca sa mjesta vozača i suvozača, potom se može uočiti da Dušan Knežević, vozač automobila i član obezbjeđenja Milana Kneževića, bez ikakvog ranijeg kontakta, nasrće prvo na starijeg sijedog čovjeka, da bi zatim u dva navrata pokušao da udari mlađeg muškarca.

Vidi se i kako stariji čovjek pokušava da razdvoji člana obezbjeđenja Milana Kneževića od svog sina, a da se u fizički kontakt uključuje i sam Milan Knežević.

Nakon komešanja koje traje dvadesetak sekundi, iz hola aerodromske zgrade pojavljuju se dva muškarca, jedan koji nosi plavi kišobran, koji pokušavaju da smire situaciju i da spriječe fizički kontakt.

Potom se Ivan Gardašević upućuje ka ulazu u zgradu Aeroroma Podgorica i Dušan Knežević koji pokušava ponovo da uspotavi fizički kontakt, piše Antena M.

U dokumentu u kojem je istražni sudija opisao događaj, nakon odgledanog snimka, a u koji je Antena M imala uvid, piše da je Dušan Knežević, inače član obezbjeđenja Milana Kneževića, inicirao fizički sukob.

“Na snimcima video nadzora koji se nalaze na CD-u u spisima predmeta i koji ne sadrže audio zapis događaja, je jasno uočljivo, a što je potvrdio i osumnjičeni prilikom saslušanja kod tužioca, da osumnjičeni izlazi iz vozila sa vozačevog mjesta, obilazi vozilo sa zadnje strane i dolazi sa strane suvozača, kada se na vozilu koje se nalazi iza vozila iz kojeg je izašao osumnjičeni otvaraju vrata i izlaze Milan Knežević i Dušan Knežević, koji kreću u pravcu osumnjičenog koji se povlači u pravcu zgrade aerodroma, te kako Dušan Knežević inicira fizički sukob sa osumnjičenim koji je taj sukob prethodno pokušao da izbjegne udaljavajući se”, navedeno je u dokumentu.

“Dakle, u pobijanom rješenju nema razloga o činjenicama koje upućuju na postojanje osnovane sumnje da je da je osumnjičeni učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz čl. 168 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, odnosno nije navedena nijedna prijetnja koju je osumnjičeni uputio Milanu Kneževiću”, navedeno je u odluci istražnog sudije.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina I. G. kojeg sumnjiče za ugrožavanje sigurnosti lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića.

Knežević je juče policiji prijavio osobe koje su mu, kako tvrdi, na Aerodromu Podgorica uputile uvrjedljive riječi i pokušale fizički da ga napadnu, a što je, navodno, spriječio njegov lični vozač.

I. G. je nakon izjave Kneževića u CB Podgorica priveden po nalogu podgoričkog ODT-a zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i bilo mu je određeno zadržavanje do 72 sata.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!