Policija neće dozvoliti okupljanje ispred Skupštine: Mandić i Knežević dobili blagoslov od Irineja, iz Beograda se vratili avionom Republike Srbije

Demokratski front je pozvao pristalice da se okupe ispred Skupštine u 11 časova kada će početi rasprava o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti. Andrija Mandić i Milan Knežević prethodno su se u Beogradu sastali sa patrijarhom Irinejom

Uprava policije neće dozvolite okupljanje ispred Skupštine Crne Gore jer nijedan skup nije prijavljen za četvrtak.

Demokratski front je pozvao pristalice da se okupe ispred Skupštine u 11 časova kada će početi rasprava o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević prethodno su se u Beogradu sastali sa patrijarhom Irinejom.

“Nakon blagoslova našeg patrijarha Irineja i razumjevanja i podrške naših episkopija na prostoru današnje Crne Gore poslanički klub Demokratskog fronta će sjutra biti u Skupštini i očekuje da svi vjernici koji su potpisali peticiju SPC u Crnoj Gori da će braniti svoje svetinje budu sjutra pred Skupštinom Crne Gore u 11 časova i izraze protest protiv usvajanja sramnog Zakona koji atakuje na našu Crkvu”, navodi se na Facebook stranici Demokratskog fronta.

Mandić i Knežević iz Beograda u Podgorici su došli avionom Republike Srbije, a ne nekom od redovnih linija.

“Upravi policije nije podnijeta prijava za održavanje javnog okupljanja u Podgorici za 26. decembar 2019. Svako eventualno okupljanje mimo odredbi Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama biće sankcionisano, te će organizator snositi zakonom predviđene posljedice.

Ovim putem pozivamo sve građane da se uzdrže od izlaska na medijski najavljena okupljanja kao i da poštuju pozitivne zakonske propise i odgovorno doprinosu očuvanju javnog reda i mira.

Policija neće dozvoliti okupljanja u blizini štićenih objekata a postupaće shodno svojim zakonskim ovlašćenjima u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, nesmetanog funkcionisanja državnih institucija i očuvanja lične, imovinske sigurnosti i bezbjednosti svih građana Crne Gore”, navodi se u saopštenju Uprave policije, prenose Vijesti.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!