Mandić pozvao građane da blokiraju ulice širom CG poslije Amfilohijevog poziva na mir

Mandić je u Skupštini rekao da je danas u i oko Skupštine oko 1.000 policajaca. “Napravili smo određenu korekciju plana pošto je sve blokirano. Očekujemo i pozivamo onih 99.983 građana da u momentu kada ova Vlada odluči da se glasa o ovom zakonu da izađe i blokira sve ulice širom Crne Gore”, rekao je Mandić

Andrija Mandić (Foto: Printscreen)

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pozvao je danas u Skupštini Crne Gore tokom rasprave o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti građane da u momentu kada Vlada odluči da se glasa o ovom zakonu izađu i blokiraju sve ulice širom Crne Gore.

On se pozvao na blagoslov srpskog patrijarha Irineja.

Ranije danas, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je pozvao sve u Crnoj Gori na mir i bratsku slogu i ljubav.

Mandić je u Skupštini rekao da je danas u i oko Skupštine oko 1.000 policajaca.

“Napravili smo određenu korekciju plana pošto je sve blokirano. Očekujemo i pozivamo onih 99.983 građana da u momentu kada ova Vlada odluči da se glasa o ovom zakonu da izađe i blokira sve ulice širom Crne Gore”, rekao je Mandić, prenose “Vijesti”.

Poslanik i jedan od lidera DF je rekao da “ako sada pokleknemo, bićemo prezreni od naših potomaka”.

Premijeru Markoviću, Mandić je poručio:

“Nemojte da dozvolite da navučete prokletstvo na vas i vašu porodicu. Povucite ovaj zakon, pronađite rješenje. Sve što dogovrite sa našim episkopima, i mi ćemo prihvatiti. Ovaj zakon je upren protiv SPC. nemojte da varate”.

“Ovo je najopasniji zakon, direktno uperen protiv naše crkve i svi vjerujućih ljudi. Ništa nijesmo željeli da radimo bez našeg episkopa, zato smo ovdje iako smo prije neki dan saopštili da nećemo dati legtimitet ovom zakonu, ali smo nakon razgovora sa Irinejom, odlučili da danas predstavimo plan DF-a. Imamo plan i za ovo kao i za sve”, rekao je Mandić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!