Drama na 30 metara visine: Mali avion se srušio na dalekovod, dvije osobe ostale da vise (VIDEO)

Avion se srušio u maglovitim i vlažnim uslovima u Montgomery Villageu u Marylandu, prema područnoj vatrogasnoj i spasilačkoj službi

Mali avion pao je na dalekovode 50-ak kilometara od Washingtona u nedjelju i prouzrokovao prekide struje. Spasilačke službe su i tokom noći spašavale dvije osobe u avionu koji je ostao zapetljan u kablove.

Avion se srušio u maglovitim i vlažnim uslovima u Montgomery Villageu u Marylandu, prema područnoj vatrogasnoj i spasilačkoj službi.

Zahvatio je dalekovod pod visokim naponom na visini od 30 metara iznad tla, piše “Jutarnji list”.

Udar je izazvao nestanak struje za više od 120.000 potrošača, saopštio je Pepco, komunalna kompanija s područja Washingtona. Ceste su takođe bile zatvorene, a mnogi semafori u tom području nisu radili.

Vatrogasci su rekli da su dvije osobe žive, ali zarobljene u avionu.

Vatrogasni komandir okruga Montgomery Scott Goldstein rekao je da je spasilačka služba s njima u kontaktu i da ih zove na telefone u redovnim intervalima.

“Ne postoji drugi način da se utvrdi je li sigurno pristupiti tornju dok se ne uzemlji, što znači da se ekipa mora sama popeti do žica kako bi stavili stezaljke i kabele na žice” i osigurali da nema statičkog elektriciteta ili struje”, rekao je Goldstein novinarima.

Prema FAA-i, avion Mooney M20J letio je iz Westchestera u New Yorku i trebao je sletjeti u Montgomery Airpark, blizu mjesta nesreće.

Foto: Twitter

Idi na VRH
error: Content is protected !!