Argentina je prvak svijeta!

„Gaučosi“ su nakon penala savladali Francusku 4:2 (2:2 nakon 90 minuta, a 3:3 nakon 120), a dva pogotka postigao je Lionel Mesi! Momak iz Rozarija je osvojio trofej koji mu je nedostajao u karijeri, a večerašnji meč krunisao je sa dva pogotka! Bio je precizan i u penal seriji! Bila je ovo posljednja Mesijeva utakmica na prvenstvima svijeta

Argentina je prvak svijeta, noć za istoriju, noć za sva vremena, noć nakon koje više nema dileme ko je najbolji fudbaler svih vremena!

„Gaučosi“ su nakon penala savladali Francusku 4:2 (2:2 nakon 90 minuta, a 3:3 nakon 120), a dva pogotka postigao je Lionel Mesi! Momak iz Rozarija je osvojio trofej koji mu je nedostajao u karijeri, a večerašnji meč krunisao je sa dva pogotka! Bio je precizan i u penal seriji! Bila je ovo posljednja Mesijeva utakmica na prvenstvima svijeta.

Nakon generacije Marija Kempesa 1978, te generacije Dijega Armanda Maradone 1986, Svjetsko prvenstvo je osvojila i ekipa čiji je vođa Lionel Mesi.

Imala je Argentina dva gola prednosti nakon pogotka Mesija iz penala u 23. i Anhela di Marije u 36. minutu meča (Di Marija je i izborio penal), kontrolisala meč, bila bolja, a onda su Francuzi preko Mbapea u 80. i 82. minutu izjednačili i utakmicu uveli u produžetke.

U dodatnih 30 minuta je ponovo Argentina stigla do vođstva, gol je postigao ponovo Mesi u 109. minutu, nakon što je Ljoris odbranio udarac Martinesu, a onda je u 118. minutu iz penala bio precizan Mbape, koji je upisao het-trik, pišu “Vijesti”.

Uslijedili su penali, na jednoj strani su precizni bili Mesi, Dibala, Paredes i Montijel, kod Francuza su pogodili Mbape i Kolo Munani, ali je Čuameni šutirao pored gola, dok je Martines odbranio udarac Komanu.

Odigran je najbolji meč u istoriji fudbala, fenomenalnih 120 minuta, pa drama u penal seriji. Meč za fudbalske udžbenike, meč za istoriju, meč koji će se pamtiti i prepričavati…

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!