Šta Srbiji treba za prolaz: Oči uprte u Brazilce

Srbija poslije dva kola ima samo jedan bod kao i Kamerun dok Švajcarska i Brazil imaju po tri i igraju međusobni meč od 17 sati

Reprezentacija Srbije na šokantan način je ispustila prednost protiv Kameruna od 3:1 i osvojila samo bod u meču drugog kola.

To je značajno zakomplikovalo situaciju Srbije koja sada zavisi i od drugih rezultata, piše “Avaz”.

Srbija poslije dva kola ima samo jedan bod kao i Kamerun dok Švajcarska i Brazil imaju po tri i igraju međusobni meč od 17 sati.

Prvi kriterijum za određivanje plasmana je gol razlika, pa zatim broj datih golova, međusobni susret i broj crvenih i žutih kartona.

SCENARIO 1 – POBJEDA BRAZILA PROTIV ŠVAJCARSKE

U ovom trenutku reprezentaciji Srbije najviše odgovara pobjeda Brazila, jer sa Švajcarcima imaju meč u posljednjem kolu.

U tom scenariju, Srbija bi pretekla Švajcarsku pobjedom u trećem kolu. Tada bi se gledao i meč Brazila i Kameruna. U slučaju da Kamerunci izgube ili odigraju neriješeno, sve bi bilo jasno i Srbija bi išla dalje.

U slučaju da Kamerun pobijedi Brazil, odlučivala bi gol razlika. Srbija trenutno ima gol razliku 3:5, a Kamerun 3:4, i Srbija bi morala ostvariti pobjedu sa dva gola više od Kameruna za prolaz ili sa jednim više uz više datih golova.

SCENARIO 2 – REMI BRAZILA I ŠVAJCARACA

U tom slučaju, Brazil i Švajcarska bi imali po četiri boda i stvari bi se zakomplikovale. Srbija bi pobjedom u posljednjem kolu došla do četiri boda kao i Švajcarska i onda bi odlučivala gol razlika.

Švajcarska ima plus jedan koliko bi imala i pred posljednjem kolu. Srbiji bi trebala pobjeda od dva gola razlike da bi nadmašila Švajcarce.

Ali to nije sve. U tom scenariju Kamerun ne bi smio da dođe do pobjede protiv Brazila. Ukoliko bi se to desilo, tada bi svi imali po četiri boda i odlučivala bi gol razlika sva četiri tima, a Brazil je trenutno u najboljem položaju jer trenutno ima plus dva, Švajcarska plus jedan, Kamerun minus jedan, a Srbija minus dva.

SCENARIO 3 – POBJEDA ŠVaJCARSKE NAD BRAZILOM

U slučaju da Švajcarska pobijedi Bazil prošli bi u narednu rundu sa šest bodova, a Srbija bi pobjedom nad njima morala da čeka razvoj situacije u meču Brazila i Kameruna.

Tada reprezentaciji Srbije nikako ne bi odgovarala pobjeda Brazila jer bi i definitivno ispali, dok bi u slučaju neriješenog rezultata ili pobjede Kamerunaca mogli da se nadaju da prođu sa boljom gol razlikom od Brazila u slučaju remije ili Kameruna u slučaju njihove pobjede.

Sve kalkulacije će biti mnogo jednostavnije kada meč odigraju Brazil i Švicarska.

Foto: YouTube/Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!