Dijaspora 28. decembra organizuje protest ispred Skupštine Crne Gore

Ovim želimo još jednom uputiti apel odlazećoj vlasti da prestanu slijediti kvislinge i izdajnike i one koji su poraženi 1945, piše u saopštenju

Savez Asocijacije Crne Gore u Njemačkoj saopštio je da će dijaspora 28. decembra organizovati protest na platou ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Oni su saopštili da protest organizuju zbog zabrinjavajuće bezbjednosne situacije u zemlji.

Saopštenje prenosimo integralno:

Poštovane, dame i gospodo, poslije skoro dvije godine urušavanja, terorisanja i anarhije koja se sprovodi nad akademskim građanima i milenijumske evropske Crne Gore od strane aktuelne vlasti, želimo ovim putem poslati jasnu poruku aktuelnoj odlazećoj vlasti i aktuelnom odlazećem predsjedniku Vlade da prestanu da budu “šegrti” onih jahača kojima su na isti nacin početkom 90-tih orkestrirali krvoproliće na prostorima SFRJ.

Mi, dijaspora sa Zapada koji smo isti “protjerani” sa naših ognjišta, upravo od onih kojima su, trenutnim vođama SRB i CG, isti bili uzori tada i sada, nećemo dozvoliti da nam isti urušavaju našu Crnu Goru.

Mi i sva ukupna dijaspora Crne Gore koja nas trenutno ima cc 73.000 želimo se pridružiti svim srcem u odbrani naše jedne i jedine suverene evropske Crne Gore.

Zbog zabrinjavajuće bezbjednosne situacije koja se odvija u našoj Crnoj Gori izazvala je potpuno ujedinjenje cijele dijaspore koja će krajem decembra tačnije, 28.12.2022, organizovati mirni protest, đe će sva dijaspora biti na jednoj adresi, a to je plato Skupštine Crne Gore, đe ćemo se okupiti u odbrani države.

Ovim želimo još jednom uputiti apel odlazećoj vlasti da prestanu slijediti kvislinge i izdajnike i one koji su poraženi 1945.

Poručujemo im na kraju da slijede riječi jednog maršala: “Najbezbjednija je zemlja koju narod Crne Gore čuva”.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!