Minhen: Hrvat ubio Njemca na gradilištu, pa sebi oduzeo život

Kako navodi policija, a piše Fenix-magazin, poginuli su 29-godišnjak iz Augsburga, inače državljanin Hrvatske i Njemačke, i 45-godišnji njemački državljanin

Ilustracija (Foto: YouTube/Printscreen)

Minhenska policija potvrdila je da su dvije osobe poginule u pucnjavi koja se u četvrtak ujutro dogodila na gradilištu Paulaner, u Ohlmüllerstraße 42 u Münchenu.

Kako navodi policija, a piše Fenix-magazin, poginuli su 29-godišnjak iz Augsburga, inače državljanin Hrvatske i Njemačke, i 45-godišnji njemački državljanin.

Njihova su tijela pronađena između dva građevinska kontejnera, a prema prvim informacijama, čini se da je počinitelj zločina Hrvat koji je iz zasad nejasnih razloga pucao u Nijemca, a zatim oduzeo život i sebi.

Pored njegovog tijela pronađen je i pištolj iz kojeg je pucao.

Njemački mediji navode da su ubijeni voditelj gradilišta i predradnik koji je bio posrednik između drugih radnika i voditelja gradilišta.

Radnici koji su bili na gradilištu u vrijeme pucnjave zadržani su radi ispitivanja, a uspostavljen je i centar za prikupljanje izjava svjedoka. Na terenu je navodno u prvi mah bilo angažovano više od stotinu policijskih inspektora, s obzirom da se gradilište nalazi u blizini mnoštva popularnih kafića, a i jedne škole.

Kako piše Fenix-magazin, područje oko gradilišta je zatvoreno, a na nekoliko sati su bile obustavljene tramvajske i autobusne linije na području Mariahilfplatza. Kasnije tokom poslijepodneva situacija s javnim prometom je normalizovana.

Inače, ubijeni su bili angažovani na gradilištu izgradnje luksuznog stambenog bloka koji niče na mjestu nekadašnjeg ženskog zatvora, piše “Jutarnji list”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!