Podgoričanka osuđena na tri mjeseca uslovno zbog trovanja psa (VIDEO)

Sutkinja Osnovnog suda Željka Jovović proglasila je 76-godišnjakinju krivom jer je preko ograde kuće Dragane Drobnjak bacila komad mesa otrovanim pesticidom, kojeg je pas pojeo i usljed čega je ubrzo i uginuo

Foto: Printscreen

Milka Mugoša (76) iz Podgorice osuđena je na uslovnu kaznu zatvora u trajanju tri mjeseca zbog trovanja vlasničkog psa porodice Drobnjak iz naselja Donja Gorica, u avgustu prošle godine, pišu “Vijesti”.

Sutkinja Osnovnog suda Željka Jovović proglasila je 76-godišnjakinju krivom jer je preko ograde kuće Dragane Drobnjak bacila komad mesa otrovanim pesticidom, kojeg je pas pojeo i usljed čega je ubrzo i uginuo.

U presudi se navodi da je Mugoša bila svjesna svog djela. Njoj se na teret stavlja krivično djelo “ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa”.

Sud je Mugoši izrekao uslovnu kaznu zatvora od tri mjeseca, a kazna se, kako se navodi, neće izvršiti ako okrivljena u roku od jedne godine ne izvrši novo krivično djelo.

Prilikom odlučivanja o kazni, sud je, kako je “Vijestima” saopšteno, uzeo u obzir to što je okrivljena u zreloj životnoj dobi, činjenicu da do sada nije osuđivana i to što je roditelj jednog djeteta.

Sud je, kako se navodi u presudi, “posebno cijenio to što je utvrđeno tokom postupka – da i pored izvršenog krivičnog djela, osuđena nije neko ko ne voli životinje, već da ju je sklop okolnosti naveo da izvrši ovo krivično djelo”.

Porodica Drobnjak je u avgustu, nakon što je njihov ljubimac otrovan, saopštila da su toga dana bili odsutni svega tri sata, te da je sve što se događalo u njihovom dvorištu zabilježeno na video-snimku sa sigurnosne kamere.

Porodica je kamere ugradila nakon što im je godinu i po ranije takođe otrovan pas, za šta su takođe sumnjičili 76-godišnju Milku Mugoša.

“Po kamerama smo vidjeli da je otrov hladno i planski ubacila, u naše dvorište, naša prva komšinica… Žena koja se nikada nama nikada nije žalila na te pse, i sa kojom smo imali sasvim dobar komšijski odnos”, kazala je u avgustu porodica Drobnjak.

Izrazili su sumnju da je Mugoša otrovala još nekoliko komšijskih pasa nađenih u neposrednoj blizini, jer su se sva trovanja dešavala u kratkom vremenskom razdoblju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!