Kontrola od početka do kraja i pobjeda “lavica” nad Njemačkom

Crna Gora je kontrolisala utakmicu, Njemice su vodile samo na početku utakmice (3:1), zaprijetile početkom drugog poluvremena kada su uspjele da izjednače, pa pobjeda “lavica” nijednom nije dolazila u pitanje

Rukometašice Crne Gore savladale su večeras Njemačku (29:25) i upisale drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu.

Crna Gora je kontrolisala utakmicu, Njemice su vodile samo na početku utakmice (3:1), zaprijetile početkom drugog poluvremena kada su uspjele da izjednače, pa pobjeda “lavica” nijednom nije dolazila u pitanje, pišu “Vijesti”.

Ako Španija savlada Poljsku, Crna Gora će već večeras obezbijediti prvo mjesto i sa četiri boda otići u Skoplje, pa bi meč sa Poljakinjama u srijedu (18) rezultatski bio nebitan.

Nakon početnog vođstva Crne Gore, Njemačka je postigla tri vezana gola i povela 3:1.

A tada je krenula serija Crne Gore, pet vezanih pogodaka i vođstvo 6:3. Imale su “lavice” u tom periodu konstantno tri gola prednosti, a kada je Ivona Pavićević postigla treći gol na semaforu je prvi put bilo plus četiri za našu selekciju – 12:8.

Njemice su pokušavale brzom igrom i brzim centrom da smanje zaostatak, na odmor otišle sa tri gola minusa (15:12), a onda su u nastavku krenule bolje i brzo stigle do izjednačenja – u 37. minutu (16:16) poslije pogotka Bolk.

Nakon izjednačenja Njemica dva vezana pogotka postigla je Đina Jauković, “lavice” su ponovo počele da kontrolišu meč, a onda je u 50. minutu Marta Batinović odbranil sedmerac, a u napadu pogodila Pavićević, pa je Crna Gora ponovo imala plus četiri – 24:20.

Djelovalo je tada da su “lavice” prelomile meč, ali je Njemačka postigla dva gola zaredom, smanjila na 24:22 i bila u igri zahvaljući Emili Bolk. Odgovorile su tada “lavice”, pa je nakon pogodaka Đine Jauković i Jovanke Radičević bilo 27:23. Tada je sve bilo riješeno.

Najefikasnija u crnogorskoj reprezentaciji bila je Đina Jauković sa devet pogodaka. Đina Malović, Ivona Pavićević i Itana Grbić su po četiri puta zatresle mrežu Njemačke.

Kod Njemica su Alina Grisels i Emili Bolk postigle po sedam pogodaka.

Crna Gora u srijedu (18) igra sa Poljskom.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!