U SAD pronađena djevojčica koja je nestala 2014: Otela je majka, sada ima 16 godina i samo 33 kilograma (VIDEO)

Pojela je prvi obrok. Odbijala je da jede. Živjela je na gaziranim sokovima i slatkišima. Izgladnjela je i slaba. Sa 16 godina težila je samo 33 kilograma. Zbunjena je, ne zna kome smije, a kome ne smije da vjeruje, izjavio je Filip Klajn, privatni detektiv koga je angažovao Penelopin otac

Penelope Inks (Foto: Printscreen)

Penelope Inks, kojoj se izgubio svaki trag kada je imala samo 11 godina, nađena je početkom ovog mjeseca u hotelu u Medisonvilu u Teksasu, šest godina nakon što je nestala.

Djevojčica za kojom se tragalo širom SAD pronađena je u lošem stanju. 

“Pojela je prvi obrok. Odbijala je da jede. Živjela je na gaziranim sokovima i slatkišima. Izgladnjela je i slaba. Sa 16 godina težila je samo 33 kilograma. Zbunjena je, ne zna kome smije, a kome ne smije da vjeruje”, izjavio je Filip Klajn, privatni detektiv koga je angažovao Penelopin otac.

Kako je objasnio, o njoj sada brinu socijalne službe i biće vraćena ocu na staranje nakon psiho-fizičke procjene. Djevojčicu je otela njena majka Heder, fotomodel, nakon što je Penelopin otac dobio starateljstvo nad djetetom.

Heder je. prenosi srbijadanas.com, šest godina bila u bjekstvu i koristila je niz lažnih imena. Tinejdžerka je spasena kada je žena koja se predstavila lažnim imenom, za koje se zna da ga je koristila Heder Inks, pozvala policiju da bi prijavila bivšeg muža, koji navodno pokušava da je otruje.

Kada je saznao da je Penelopi spasena, Klajn je osjetio ogromno olakšanje kako zbog oca, tako i zbog djeteta, “jer više ne mora da bježi po cijeloj Americi s majkom, koja je u najboljem slučaju kriminalac, a u najgorem se ponijela zvjerski”.

Istražitelji su ušli u trag telefonskom pozivu, a Penelopi zatekli napuštenu i gladnu u hotelu “Dejz in”. Klajn je izrazio zahvalnost policiji: “Nemam riječi kojima bih opisao ono što je učinio Federalni istražni biro. Nemam riječi da iskažem zahvalnost Policijskoj upravi u Medisonvilu, Kancelariji šerifa okruga Medison, dispečerima službe 911 i svima koji su uključili senzore i pomislili: ‘Ovdje imamo problem. Ovo bi mogla da bude ona’”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!