Savićević: Biću na čelu FSCG dok budem imao većinu, ne radim za platu

„Ja za dan posle imam varijantu od kad sam završio karijeru. Sa 35 godina sam obezbijedio djeci i sebi egzistenciju, a naći ću neku zanimaciju – fudbal ću svakako voljeti dok budem disao i otvarao oči“

Predsjednik FSCG dao je intervju za BBC u kojem je kazao da će na čelu FSCG biti dok bude imao većinu.

„Ja u kancelariji nisam mnogo, nisam tu kao profesionalac, ne radim za platu, a komunikacije su napravile da možeš da budeš bilo gdje na svijetu”.

Na pitanje dokle će biti prvi čovjek crnogorskog fudbala, u funkciji na koju je posljednji put izabran 2021. na novi mandat od četiri godine, odgovorio je iskreno.

„Vidjećemo, to određuju okolnosti – političke okolnosti, a vidite i sami kako sve ide. Biću dokle budem imao većinu, jer niko bez većine nije mogao da vlada, a ja ovo radim iz ljubavi i zadovoljstva i neće biti smak svijeta kad više ne budem predsjednik“.

Ležerno, u stilu karaktera koji ga je pratio čitavu karijeru, lakonski zakljuje:

„Ja za dan posle imam varijantu od kad sam završio karijeru. Sa 35 godina sam obezbijedio djeci i sebi egzistenciju, a naći ću neku zanimaciju – fudbal ću svakako voljeti dok budem disao i otvarao oči.“

Prognoza pred Svjetsko prvenstvo Dejana Savićevića podsjeća upravo na stil kojim je igrao jedan od najuspješnijih crnogorskih fudbalera svih vremena.

„Srbija će ili igrati polufinale, ili neće proći grupu, a to sam i Piksiju (selektoru reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću) rekao. Raspored je mnogo težak – koliko god voljeli Srbiju, Brazil je Brazil i biće važan psihološki momenat ako se izgubi na startu“, kaže predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) u razgovoru za BBC na srpskom, prenosi cg-fudbal.com.

Na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, koje se od 20. novembra do 18. decembra održava u Kataru, reprezentacija Srbije igraće u grupi sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom.

„Ako se prođe grupa, posle sve može da se desi jer su evropske velike reprezentacije daleko od forme. Brazil će se zaobići u grupi, ostaje Argentina koja je uvek teška ratnička ekipa – sa svima ostalima Srbija je pokazala da može da igra.“

Foto: Printscreen/RTCG

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!