Mostar zavijen u crno: Poginula porodica Krstić – otac (35), majka (34) i sin (9), ćerki (3) se bore za život, stradao i M.P.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su žrtve utrkivanja i nesavjesne vožnje druga dva automobila na cesti, BMW-a i “mercedesa”

Bračni par Krstić iz Mostara sa devetogodišnjim sinom je sinoć poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu kod Mostara, a trogodišnjoj kćerki koja je bila s njima u automobilu ljekari se bore za život.

Poginuli su B. K. (35), M. K. (34) i R. K. (9). Trogodišnja G. K. je sinoć hitno operisana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i trenutno je na osjeljenu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

U nesreći je poginuo i vozač BMW-a M. P. hercegovački biznismen.

Informaciju o smrti porodice Krstić uz izraze tuge je objavila Zajednica žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina, čija je članica bila supruga i majka porodice.

“S neizmjernom tugom i boli javljamo da je tragično preminula naša članica Marijana Krstić zajedno sa svojim suprugom i sinom. Marijana je bila dugogodišnja istaknuta članica HDZ-a BiH TO Ortiješ i ostavila neizbrisiv trag u svome radu i djelovanju. Obitelji izražavamo iskrenu sućut. Počivali u miru Božjem”, piše u objavi zajednice žena Kraljica Katarina.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su žrtve utrkivanja i nesavjesne vožnje druga dva automobila na cesti, BMW-a i “mercedesa”, piše Klix.ba.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila sinoć oko 20 sati na magistralnom putu M-17 u mjestu Buna – Zaton, u blizini Bunskih kanala.

Teške tjelesne povrede zadobili su putnici iz vozila “BMW” – L. M. (1987), R. V. (1977) i K. J. (1998).

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca, trajao je duće od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme bio potpuno obustavljen.

Tijela nastradalih su prevezena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg, pa će se, po nalogu tužilaštva, obaviti obdukcija, dok su sva vozila prevezena u krug MUP-a HNK u Mostaru gdje će se sprovesti detaljno vještačenje u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se dogodila stravična nesreća koja je Hercegovinu zavila u crno.

Foto: Stradali Kostići (Foto: Facebook)

Idi na VRH

error: Content is protected !!