Trka i alkohol uzrok nesreće u kojoj su poginuli Krstići? Vozio sa 2,5 promila alkohola u krvi!

Koliko su brzo vozili govori najbolje prizor automobila koji su nakon nesreće potpuno devastirani i vještačenje će trajati danima u cilju rasvjetljavanja stravične nesreće

Teška saobraćajna nesreća koja se dogodila sinoć kod Mostara, u kojoj su četiri osobe poginule a još četiri teško povrijeđene, uzrokovana je prekomjernom konzumacijom alkohola i trkom automobila, nezvanično saznaje Klix.ba.

Kako saznaje taj portal, trkali su se M. P. u vozilu BMW X5 i M. D u “mercedesu”, a utvrđena mu je prekomjerna konzumacija alkohola sa izmjerenih 2,5 promila alkohola u krvi.

Poginuo je hercegovački biznismen Mate Primorac iz Čitluka, koji je upravljao BMW-om, a koji se tom prilikom s prijateljem vraćao sa krštenja.

Koliko su brzo vozili govori najbolje prizor automobila koji su nakon nesreće potpuno devastirani i vještačenje će trajati danima u cilju rasvjetljavanja stravične nesreće.

Oni su se trkali iz smjera Mostara prema Čapljini i u mjestu Buna-Zaton, u blizini Bunskih kanala, usmrtili gotovo čitavu porodicu koja je putovala iz suprotnog smjera.

U automobilu “renault scenic” je od posljedica nesreće poginuo bračni par Krstić iz Mostara s devetogodišnjim sinom, dok im je trogodišnja kćerka zadobila po život opasne povrede i ljekari u mostarskoj bolnici joj se bore za život. Teške tjelesne povrede zadobili su i putnici iz vozila BMW – L.M. (1987.), R.V. (1977.) i K.J. (1998).

Tijela nastradalih su prevezena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg, a po nalogu tužilaštva biće urađena obdukcija.

Foto: Članovi porodice Krstić koji su poginuli (Facebook)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!