Ibrahimović u Njujorku razgovarao sa predstavnicima dijaspore: Nema razvoja Gusinja i Plava bez pomoći države

Ibrahimović je kazao da je, kao lider Bošnjačke stranke (BS) prvi podigao glas protiv namjere prošle Vlade da se našim ljudima u dijaspori oduzme biračko pravo. Ukazao je i na činjenicu da je dijaspora jedna od najvećih vrijednosti države Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i minstar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović, zajedno sa državnim sekretarom u MKI Admirom Šahmanovićem, sastao su u Njujorku sa predstavnicima udruženja dijaspore.

Tokom tročasovnog druženja u Bošnjačkom islamskom kulturnom centru, Ibrahimović je prisutne upoznao sa aktuelnom situacijom u Crnoj Gori. On je istakao i važnost očuvanja jakih veza uzmeđu dijaspore i države Crne Gore, saopšteno je iz BS.

Ibrahimović je kazao da je, kao lider Bošnjačke stranke (BS) prvi podigao glas protiv namjere prošle Vlade da se našim ljudima u dijaspori oduzme biračko pravo. Ukazao je i na činjenicu da je dijaspora jedna od najvećih vrijednosti države Crne Gore.

Ibrahimović je posebno istakao problem nerazvijenosti sjevera. Podsjetio je da je u mandatu od 2016-2020. godine najviše novca izdvojeno na projekte na sjeveru, ali da su nakon smjene vlasti brojni kapitalni projekti zaustavljeni.

“Nema razvoja sjevera i opština na sjeveru bez velikih kapitalnih projekata. Nema razvoja Gusinja i Plava dok god država kroz kapitalni budžet ne opredijeli ozbiljna sredstva za ove opštine. Mi ćemo se boriti koliko budemo imali snage u parlamentu. Bošnjačka stranka u Skupštini Crne Gore biće uvijek zagovornik razvoja sjevernog regiona, jačanja veza sa dijasporom i jačanja koncepta građanske i multietničke Crne Gore”, rekao je Ibrahimović.

Foto: Began Čekić

Idi na VRH

error: Content is protected !!