Ljudi vođe klana Amerika iskopali tunel za bjekstvo iz zatvora, Jakšić platio pola miliona $! (VIDEO)

Vjeruje se da je izgradnja „podzemnog puta za bijeg“ započela prije dvije godine. Međutim, policija je dobila upozorenje da Jakšić pravi planove za bjekstvo i zbog toga je on u februaru 2019. iznenada prebačen u drugi zatvor. Sada je otkriveno da je kriminalna grupa koja mu je kopala tunel, kada je saznala za Jakšićevu selidbu, obustavila radove i iskopani dio tunela popunila džakovima pijeska. Tunel nisu zatrpali, jer su čekali trenutak da on ponovo bude vraćen u „Kastro“ i da onda nastave s radovima”, otkrili su istražitelji

Zoran Jakšić (Foto: YouTube/Printscreen)

Zoran Jakšić, prije puštanja u kućni pritvor, planirao je bjekstvo iz „Kastra“ u Peruu, i to kroz podzemni prolaz između kazamata i sopstvenog restorana

Zoran Jakšić iz Zrenjanina, jedan od navodnih vođa zloglasnog klana Amerika, ponovo se našao na meti peruanskih istražitelja, i to zbog tajnog tunela koji je otkriven u jednom od najčuvanijih zatvora, u kom je Jakšić robijao.

Kako prenosi portal Republika, prolaz je otkriven u blizini zatvora „Kastro Kastro“ i iskopan je kako bi kroz njega pobjegao Jakšić, koji je bio osuđen na 25 godina zatvora zbog trgovine drogom.

MEKSIKANAC U PAKETU

“Kroz tunel je trebalo da pobjegnu Jakšić i jedan Meksikanac, koji je iza rešetaka zbog droge. Obavještajnim radom uspjeli smo da saznamo da je kriminalna grupa Kartel de Sinaloa za tunel platila više od pola miliona dolara”, izjavio je pukovnik specijalizovane brigade protiv kriminala Viktor Revoredo. On je za Republiku otkrio da je prvi korak koji je kartel napravio bilo angažovanje šest osoba za kopanje tunela. Među njima su bili Kolumbijci, Meksikanci i muškarci drugih nacionalnosti.

Tunel je trebalo da ide iz paviljona 1A zatvora „Kastro Kastro“ do restorana u blizini, čiji je vlasnik upravo Jakšić.

“Vjeruje se da je izgradnja „podzemnog puta za bijeg“ započela prije dvije godine. Međutim, policija je dobila upozorenje da Jakšić pravi planove za bjekstvo i zbog toga je on u februaru 2019. iznenada prebačen u drugi zatvor. Sada je otkriveno da je kriminalna grupa koja mu je kopala tunel, kada je saznala za Jakšićevu selidbu, obustavila radove i iskopani dio tunela popunila džakovima pijeska. Tunel nisu zatrpali, jer su čekali trenutak da on ponovo bude vraćen u „Kastro“ i da onda nastave s radovima”, otkrili su istražitelji.

Foto: Printscreen/24 Horas

NIJE MU PRVI PUT

Upravo u februaru 2019, najvjerovatnije kada je shvatio da neće moći da iskoristi tunel, Srbin je pokušao da pobjegne kada su ga stražari sprovodili na ljekarski pregled. Navodno, požalio se na tegobe, zbog čega je uprava zatvora bila prinuđena da ga preveze u bolnicu. Međutim, on je to pokušao da iskoristi za bijeg, ali su stražari munjevito reagovali i osujetili mu plan.

Da ima iskustva u planiranju spektakularnih bjekstava vođa grupe Amerika pokazao je i 2017, kada je navodno lično platio i organizovao da narko-bos Horhe Medina Gaviljani iz zatvora u Peruu pobjegne uz pomoć dvojice policajaca u kamionu koji je iz zatvora iznosio smeće.

PROSTITUTKE GA OBILAZILE IZA REŠETAKA

Tokom boravka u zatvoru, kako je utvrdila policija na osnovu prisluškivanih telefonskih razgovora, Zoranu Jakšiću u posjetu su dolazile prostitutke.

Navodno, kriminalac Oskar Rodrigez Gomez, poznat po nadimku Turbo, organizovao je i plaćao da mu žene dolaze, a navodno je imao i stražara koji ih je propuštao. U zatvoru ga je posjetila i jedna novinarka, koja je kasnije za medije ispričala da njegova ćelija podsjeća na diskoteke iz devedesetih, da ima čak dva mobilna telefona, televizor i knjige, kao i da dominira dezen tigrovih šara, prenosi “Kurir”.

“Ovdje sve može da se kupi. Donose mi hranu koju želim. Boca viskija košta 100 dolara plus mito”, prenijela je ona Jakšićeve riječi.

PONIŠTENA MU PRESUDA ZA KOKAIN

Jakšić je uhapšen u julu 2016. u akciji „Lastavica“, a peruanska policija tada je otkrila da je koristio čak 42 lažna identiteta.

Nedavno je pušten u kućni pritvor, pošto mu je presudu od 25 godina zatvora zbog šverca 800 kilograma kokaina ukinuo Apelacioni sud.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!