Srpkinja iz Švajcarske, koja je ubila tek rođene blizance, osuđena samo na godinu zatvora

Ovaj stravičan zločin dogodio se 10. decebra 2015. godine u Lucernu, u Švajcarskoj, kada se “Jelica” (ime promijenila redakcija) porodila sama u svojoj kući. Od porodice i sestre, sa kojima živi u kući, sakrila je da joj je porođaj počeo

Foto: Privatna arhiva

U Krivičnom sudu u Lucernu, u Švajcarskoj, 23-godišnja Srpkinja osuđena je na dvije godine i 10 meseci zbog ubistva svojih tek rođenih blizanaca.

Od toga, ona godinu dana mora da provede iza rešetaka, nakon čega će biti puštena na uslovnu slobodu u trajanju od 22 mjeseca, piše “Blic”.

Sudija je izricanje presude počeo riječima:

“Jelica S. je kriva za čedomorstvo i ubistvo djece i zbog toga je osuđena kaznom zatvora u trajanju od 2 godine i 10 mjeseci”.

Potom je obrazložio presudu:

“Zločin nije planiran, ali je svakako težak. Subjektivno, s druge strane, to je bila stresna situacija. Izrečena je maksimalna kazna od 34 mjeseca. Ako majka ubije svoje dijete nakon porođaja, kazna je do tri godine”.

Ovaj stravičan zločin dogodio se 10. decebra 2015. godine u Lucernu, u Švajcarskoj, kada se “Jelica” (ime promijenila redakcija) porodila sama u svojoj kući. Od porodice i sestre, sa kojima živi u kući, sakrila je da joj je porođaj počeo.

Napunila je kadu vodom i na internetu gledala kako treba da se porodi sama. Nakon što je rodila prvu bebu, dječaka, otišla je u podrum kuće i bebu, svom snagom, udarila o zid, pa o pod. Dječak je od stravičnih povreda preminuo. Više od 30 sati kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dijete. Ono je preminulo brzo posle toga. Njegovo tijelo sakrila je u korpi za veš, a tijelo prvorođenog dječaka u plišanoj igrački, roze medvjedu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!