Težak incident na Atlantiku: Pomorac sa Cetinja nožem povrijedio tri sunarodnika na brodu?

U tom incidentu A. D. i Đ. S. – mehaničar i fiter na brodu, zadobili su lake tjelesne povrede, dok je brodski kuvar iz Herceg Novog teže povrijeđen. Kuvarove povrede su bile toliko ozbiljne da je morao biti hitno evakuisan sa broda koji plovi Atlantikom, između luka Kusedo u Dominikanskoj Republici i Santos u Brazilu. Stoga je za tog pomorca sa kopna stigao helikopter sa medicinskim timom koji je preuzeo ranjenika i prevezao ga do najbliže bolnice na kopnu

Foto: Printscreen

Tri pomorca iz Crne Gore su povrijeđena u incidentu koji se u srijedu dogodio na brodu za prevoz kontejnera „MSC Marta“ na pučini Atlantika, pišu “Vijesti”.

Kako saznaju “Vijesti”, njih je nakon svađe napao i nožem povrijedio Danilo Adžić sa Cetinja – mornar na „MSC Marti“.

U tom incidentu A. D. i Đ. S. – mehaničar i fiter na brodu, zadobili su lake tjelesne povrede, dok je brodski kuvar iz Herceg Novog teže povrijeđen.

“Vijesti” nijesu uspjele da saznaju njegov identitet.

Kuvarove povrede su bile toliko ozbiljne da je morao biti hitno evakuisan sa broda koji plovi Atlantikom, između luka Kusedo u Dominikanskoj Republici i Santos u Brazilu. Stoga je za tog pomorca sa kopna stigao helikopter sa medicinskim timom koji je preuzeo ranjenika i prevezao ga do najbliže bolnice na kopnu.

Prema nezvaničnim saznanjima “VijestI”, ljekari su povrijeđenom pomorcu uspjeli da spasu život i on nije više kritično životno ugrožen.

Ostatak posade broda, među kojoj ima još naših pomoraca, uspio je da savlada napadača Adžića koji je potom izolovan i zatvoren.

U pritvoru na „MSC Marti“ on će ostati i narednih par dana dok kontejneraš od 72.000 tona, koji pripada italijansko-švajcarskoj kompaniji Mediteran Shipping Company, 4. februara po rasporedu ne uplovi u Santos, a gdje će Adžić biti predat brazilskoj policiji koja će protiv njega pokrenuti kriminalističku istragu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!