Savjet AEM-a zabranio jutarnji program TV Pinka na šest mjeseci

Iz SAEM su tada istakli da se prilogom na neprimjeren način iznose navodi o uzrocima porodične tragedije, bez iskazivanja saosjećanja sa članovima porodica žrtava i drugim osobama koje su njome pogođene i poštovanja njihovog dostojanstva i prava na privatnost

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) zabranio je emisiju Novo jutro koja se emituje na Televiziji Pink na šest mjeseci. Članovi Savjeta su to odlučili nakon izjašnjenja o prilogu Televizije Pink M, posvećenom tragediji na Cetinju 12. avgusta.

Današnju sjednicu je zakazao zamjenik predsjednika SAEM-a Milan Radović.

Savjet je na sjednici u utorak, s obzirom na to da nijesu bila prisutna dva člana, odlučio da što hitnije organizuje novu sjednicu.

“Prisutni članovi SAEM su saglasni da navedeni prilog predstavlja primjer kršenja profesionalnih i etičkih novinarskih standarda”, saopšteno je nakon te sjednice.

Iz SAEM su tada istakli da se prilogom na neprimjeren način iznose navodi o uzrocima porodične tragedije, bez iskazivanja saosjećanja sa članovima porodica žrtava i drugim osobama koje su njome pogođene i poštovanja njihovog dostojanstva i prava na privatnost.

“Emiter nije pokušao da eliminiše senzacionalizam već je ovim prilogom potvrdio da mu je to upravo bio cilj”, kaže se u saopštenju, prenosi portal RTCG. 

Idi na VRH

error: Content is protected !!