Hrvatica zamjenica savjetnika za nacionalnu bezbjednost predsjednika SAD

Otac joj je porijeklom iz Breze u BiH. Odrasla je u Pasadeni u Kaliforniji, u porodici u kojoj se govorio hrvatski jezik. Najviše je rangirana osoba hrvatskog porijekla u američkoj administraciji

Foto: Wikipedia

Novi savjetnik za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Donalda Trampa (Trumpa) Džon Bolton (John Bolton) imenovao je svojom zamjenicom Miru Radielović-Rikardel (Radielovic-Ricardel), zamjenicu ministra trgovine.

Ono što je zanimljivo jeste da je ona porijekom Hrvatica, a otac joj je rođen u Brezi, piše Avaz.ba.

Stručnost na području nacionalne bezbjednosti, odbrane, tehnologije i spoljne politike kriterijumi su koje je Bolton naveo u obrazloženju svog odabira. 

Mira Rikardel pridružila se Trampovom timu na početku njegove trke za Bijelu kuću, kao savjetnica za odbrambena pitanja. U kampanju je donijela iskustvo rada u trima administracijama, na različitim pozicijama u Stejt departmentu, ministarstvima odbrane i trgovine. Radila je i u Senatu, u kancelariji republikanskog čelnika Boba Dola (Dole). Spoljnu politiku i diplomatiju studirala je na prestižnim univerzitetima Džordžtaun i Tufts.

Otac joj je porijeklom iz Breze u BiH. Odrasla je u Pasadeni u Kaliforniji, u porodici u kojoj se govorio hrvatski jezik. Najviše je rangirana osoba hrvatskog porijekla u američkoj administraciji. U pratnji senatora Dola, u više navrata, dolazila je u posjetu Bosni i Hercegovini i drugim zemljama u regionu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!