Pištolj joj bio uperen u glavu, zaglavio se metak: Pogledajte kako je potpredsjednica Argentine izbjegla smrt (VIDEO)

Osumnjičenog je argentinska zvanična novinska agencija Telam identifikovala kao brazilskog državljanina Fernanda Andresa Zabaka. Njega je privela argentinska federalna policija

Potpredsjednica Argentine Kristina Fernandez de Kiršner izbjegla je smrt nakon što se zaglavio metak u cijevi pištolja koji je muškarac držao uperen u nju.

Kristina Fernandes de Kiršner je pozdravljala pristalice ispred svoje kuće kada je muškarac izašao iz gomile i uperio joj pištolj u lice.

Predsjednik Argentine Alberto Fernandez rekao je da je pištolj bio napunjen sa pet metaka, ali da se metak zaglavio u cijevi kada je atentator pritisnuo okidač.

Osumnjičenog je argentinska zvanična novinska agencija Telam identifikovala kao brazilskog državljanina Fernanda Andresa Zabaka. Njega je privela argentinska federalna policija.

Pokušaj atentata se dogodio tokom mitinga njenih pristalica. Mitinzi se održavaju ispred njene kuće već nekoliko dana, kao odgovor na suđenje koje je u toku u kojem je optužena za korupciju, prenosi espreso.rs.

Portparol policije izjavio je da je oružje nađeno nekoliko metara od mjesta incidenta.

Ministar ekonomije Serhio Masa nazvao je incident “pokušajem atentata”.

“Kada mržnja i nasilje prevladaju nad debatom, društva su uništena i nastaju situacije poput ovih: pokušan je atentat”, napisao je Masa na Twitteru.

Kristina Fernandez de Kiršner je bila predsjednica Argentine od 2007. do 2015. godine, prije nego što je preuzela dužnost potpredsjednika 2019. godine.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!