Ispovijest bake koja je preživjela masakr na Cetinju: “Kad me je ranio, rekla sam mu ‘Ti me ubi’, bosa sam pobjegla kroz prozor”

Kod mene su bile Slavica (Zvicer) i Mileva Ramadanović (76). Slavica je sjela na beton, a Mileva je izvrnula stolicu. Kazala sam mu: „Nemoj pobiti žene.” A on je zatim pogodio Milevu u ruku, a Slavicu ne znam ni sama više gdje – ispričala je Darinka Čelebić za Objektiv

Vuk Borilović (34) ubio je 10 ljudi u masakru na Cetinju. Smrti od njegovog metka spasilo se šestoro ljudi, koji su u krvavom piru povrijeđeni, a neki od njih opisali su stravične trenutke koji su se odigrali tog 12. avgusta.

Među onima koji su uspjeli da prežive je i baka Darinka Čelebić (88), koja je nakon pucnjave bila smještena u bolnici.

– Bila sam u kući kada je došao. On se odjedanput pojavio na terasi, a ja sam bila naspram njega, kod stepenica. Samo me gledao. Ja sam mu rekla: „Samo me nemoj ubiti”, „Nemoj pucati u mene”. Onda je digao ruku sa oružjem, zapucao i ranio me, a ja sam mu rekla: „Ti me ubi!” Kod mene su bile Slavica (Zvicer) i Mileva Ramadanović (76). Slavica je sela na beton, a Mileva je izvrnula stolicu. Kazala sam mu: „Nemoj pobiti žene.” A on je zatim pogodio Milevu u ruku, a Slavicu ne znam ni sama više gdje – ispričala je Darinka Čelebić za Objektiv.

Baka je kazala da je uzela peškir i da je bosa uspjela da dođe do bolnice.

– Tamo sam čula koga je sve ubio. Hteo je i on mene da ubije da nisam pobjegla. Sigurno! Slavica i Mileva su pre toga sedele kod mene, a ja sam im rekla kada je počelo da se puca: „Ovo neće dobro proći” – opisala je starica.

Podsetimo, Vuk Borilović (34) je u petak 12. avgusta, naoružan ušao u stan Martinovića. Upucao je dva dječaka – starosti 11 i osam godina, a potom i njihovu majku Natašu Pejović Martinović, a onda je izašao napolje i krenuo kroz naselje da sije smrt. Ubio je 10 ljudi, a šest ranio, a kasnije je u razmjeni vatre sa policijom i jednim mještaninom on ubijen, prenosi Blic.

Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore i društvene mreže

Idi na VRH
error: Content is protected !!