Krivokapić o genocidu: Nemojte mi zamjeriti, najgore je što se žrtve ponovo koriste u političke svrhe (VIDEO)

“Moj odnos prema Srebrenici je jasan – ja sam zbog Srebrenice krenuo u proces razrješenja jednog ministra iako sam znao da to može biti pokušaj rušenja vlade, ali meni je bio važniji sporazum koji sam potpisao s tri lidera koalicije od toga koliko će trajati vlada”, istakao je Krivokapić

Nakon današnjeg sastanka premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije poručeno je da je najveći prioritet dvije države dobra ekonomska saradnja.

Govoreći o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koja bi trebalo da bude usvojena u Skupštini Crne Gore, Krivokapić je kazao kako ne zna da li će zaista i biti usvojena, jer Vlada koju vodi nikako ne utiče na odluke Skupštine.

“Ta Rezolucija je jednim dijelom već usvojena 2009. godine kao Deklaracija. Nemojte mi zamjeriti, moram da kažem, najgore što se dešava na ovim prostorima je što te žrtve koje su nenadoknadive za porodicu se danas ponovo koriste u političke svrhe”, rekao je on.

Dalje je pomenuo i ostavku ministra pravde Crne Gore Vladimira Leposavića koju je pokrenuo zbog njegovih izjava koje negiraju genocid u Srebrenici.

“Moj odnos prema Srebrenici je jasan – ja sam zbog Srebrenice krenuo u proces razrješenja jednog ministra iako sam znao da to može biti pokušaj rušenja vlade, ali meni je bio važniji sporazum koji sam potpisao s tri lidera koalicije od toga koliko će trajati vlada”, istakao je Krivokapić.

Rekao je da je pomirenje važnije od bilo kakve svađe.

“Pogledi mržnje ne govore nikome dobro, jedina poruka je poruka ljubavi”, njegove su riječi nakon današnjeg sastanka i pitanja novinara o Rezoluciji.

Na pitanje novinara Klix.ba ističe da njegov dolazak nije povezan sa tim što se upravo danas u Skupštini Crne Gore treba govoriti o Rezoluciji, kazavši da ne kalkuliše takvim stvarima.

Crnogorski premijer je kazao i da se raduje što je upravo prva bilateralna posjeta u okviru regiona bila Sarajevu s obzirom na to da se rado sjeća ranijih posjeta glavnom gradu BiH, prenosi portal Luča.

“Za vrijeme olimpijskih igara imao priliku da se upoznam sa Sarajevom. Ušao sam u lokal i dobio sam piće bez da znam ko mi ga je poslao. Takvo Sarajevo mi je ostalo pri srcu i na svakom koraku pričam i dijelim to iskustvo”, rekao je on.

Dalje je kazao kako je sa Tegeltijom razgovarao o dvije najprioritetnije stvari u ovom momentu, a to je sređivanje puta preko Šćepan Polja i olakšavanje protoka roba i ljudi preko zajedničkih graničnih prelaza.

Krivokapić je posebno izrazio zadovoljstvo činjenicom da nema nikakvih spornih pitanja između Bosne i Hercegovine i Crne Gore te pozvao bh. državljane da ljetuju na crnogorskom primorju.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!