U Torontu proslavljen Dan nezavisnosti: Crna Gora je naš zajednička kuća koju smo u zajedništvu gradili i koju ćemo u zajedništvu i odbraniti

Naši iseljenici iz Toronta svim građanima Crne Gore u zemlji i dijaspori čestitaju Dan nezavisnosti uz poruku da će i iz ove bitke Crna Gora izaći jača, snažnija i složnija nego ikada. Dijaspora u Kanadi je uz sve one kojima je na srcu Crna Gora onakva kakva jedino može biti – građanska i sekularna, piše u saopštenju

Crnogorsko kulturno društvo “Toronto” i Društvo “Vladika Danilo” obilježili su Dan nezavisnosti Crne Gore na obalama jezera Ontario.

Jubilarnu 15. godišnjicu obnove crnogorske nezavisnosti članovi udruženja osnovanog davne 1971. godine obilježili su kratkim okupljanjem i šetnjom u znak podrške svima koji, kako su kazali, danas u matici i širom svijeta s ponosom šire crvenu, crnogorsku zastavu.

Iako su u provinciji Ontario na snazi zabrane okupljanja zbog pandemije koronavirusa, članovi Drustva su se okupili uz poštovanje svih propisanih mjera, da za ovaj jubilarni Dan nezavisnosti u Torontu razviju i zavijore crnogorske zastave.

“Naši iseljenici iz Toronta svim građanima Crne Gore u zemlji i dijaspori čestitaju Dan nezavisnosti uz poruku da će i iz ove bitke Crna Gora izaći jača, snažnija i složnija nego ikada. Dijaspora u Kanadi je uz sve one kojima je na srcu Crna Gora onakva kakva jedino može biti – građanska i sekularna. Crna Gora je naš zajednička kuća koju smo u zajedništvu gradili i koju ćemo u zajedništvu i odbraniti”, piše u saopštenju.

 

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!