Šućo Marković: Amerika je zemlja za uporne i hrabre. Mi smo ti (VIDEO)

“To je jedna flozofija rada. Tačno je da se radi, kuća-pos’o, kuća-pos’o, ali nađe se tu odušak. Kad smo došli u Ameriku, samo tokom jednog ljeta sedam-osam hiljada je prešlo preko Meksika. Baš iz našeg kraja. Uporni smo bili, radili, možda za jeftine pare, ali, srećom, tada je naša organizacja bila jaka pa nam je pomagala. Mi smo to naučili od Jevreja. Znači, zajednica”

Plavljanin Šućo Marković, koji živi i radi u Njujorku, gostovao je kod Ognjena Amidžića u emisiji AmiG Show.

On je pričao o tome je li teško ostvariti američki san.

“Amerika je zemlja za uporne i hrabre. Mi smo ti. Mi smo preko Meksika prolazili u gepecima, kombima, i kad dođeš tamo malo se guraš i uspiješ”, kazao je Marković.

Podsjetio je na pjesmu „kuća pos’o“, Ekrema Jevrića.

“To je jedna flozofija rada. Tačno je da se radi, kuća-pos’o, kuća-pos’o, ali nađe se tu odušak. Kad smo došli u Ameriku, samo tokom jednog ljeta sedam-osam hiljada je prešlo preko Meksika. Baš iz našeg kraja. Uporni smo bili, radili, možda za jeftine pare, ali, srećom, tada je naša organizacja bila jaka pa nam je pomagala. Mi smo to naučili od Jevreja. Znači, zajednica”.

Pojasnio je da umaju Islamsku zajedncu koja je jaka.

“Ako će neko da se ženi, a nema para, oni mu pomognu. Imamo svoju kuhinju, salu od 600 mjesta, teretanu… Tako košta, recimo, 50 dolara večera. Dok je ovdje mnogo skuplje. Oni mu sve pripreme. I, recimo, 500 ljudi dođe, po 50 dolara, to je 50.000. Ovi koji dođu daju 100, 200, 300, neko i 1.000. Islamska zajednica uzme svoj dio i ostalo da mladencima. E, sad, ti biraš hoćeš li da dobiješ 50.000 dolara ili da daš 100.000 dolara. Zvači, čista matematika”, rekao je Marković.

Idi na VRH

error: Content is protected !!