Abazović pojasnio svoju izjavu: Politike stvaraju zlo i ubijaju ljude, a vojske izvršavaju u ime politike

“Naravno da postoji individualna odgovornost, ali je moja poruka bila jasna. Da svi moramo da radimo da marginalizujemo politike zla koje i dalje postoje i negdje tinjaju. Postojale su i neko ih gaji. Ako budu dobre politike, neće biti problema, ako budu politike zla, imaćemo negativan mir”, istakao je Abazović

Politike stvaraju sve, politike stvaraju zlo i politike ubijaju ljude, a vojske izvršavaju u ime politike. To nije opravdanje, ali moramo znati ko je stvarni krivac i naredbodavac.

To je kazao novinarima predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objašnjavajući svoju izjavu tokom obilježavanja 27. godina od genocida u Srebrenici.

“Naravno da postoji individualna odgovornost, ali je moja poruka bila jasna. Da svi moramo da radimo da marginalizujemo politike zla koje i dalje postoje i negdje tinjaju. Postojale su i neko ih gaji. Ako budu dobre politike, neće biti problema, ako budu politike zla, imaćemo negativan mir”, istakao je Abazović, prenose “Vijesti”.

Na pitanje kako gleda na one koji u Crnoj Gori negiraju genocid u Srebrenici, Abazović je rekao da smatra da svima ljudima treba vremena, jer “živimo na prostorima đe laž lako zavlada, a istina teško”.

“Neka se svako zapita zašto je to tako, neka se zapitaju oni koji misle da govorom mržnje rade nešto dobro za svoju državu i nazivaju se patriotama”, rekao je predsjednik Vlade.

Foto: GOV.ME

Idi na VRH
error: Content is protected !!