Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub: Ovako izgleda avantura kroz kanjon Grlje (VIDEO)

Ušli smo u kanjon u 12:30 h. Tačnije momci su skočili u prvi bazen sa nekih 15 m visine. Tad počinje prava avantura i stepen zabave dostiže vrhunac. Kroz kanjon se oduševljavamo prizorom koji zatičemo, bilo je tu pozicija za skokove, jak vodostaj i jake vodene struje, skučenost, buka od vode, u pojedinim djelovima potpuni mrak, bistra voda veoma hladna vida, vodopadi, a usput smo i naišli na fudbalsku loptu sa kojom smo se dodavali, igrali vaterpolo zabave radi, puno se izasmijali, dobro se zabavili i ispunili veoma dobrom energijom

Kanjon Grlje je nazahtjevniji u Crnoj Gori.

Tim prirodnim draguljom Prokletija mogu da prođu samo najhrabriji i za avanturu najspremniji planinari…

Prije dva dana kanjonom su prošli članovi kluba Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub, a na svojoj Facebook stranici su objavili i utiske.

Foto: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

“Juče smo se zabavili na nivou kluba u najzahtjevnijem kanjonu u Crnoj Gori, u kanjonu Grlje, koji se nalazi na samom ulazu u dolinu Ropojanu u podnožju Prokletija. Kanjon koji rijetki prolaze i obično to biva u septembru i oktobru kada je manji vodostaj..
Kanjon koji je veoma uzbudljiv i zahtjevan. Kanjon koji sliči kanjonima Švajcarske…

Foto: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

U avanturu smo otišli društvo iz kluba, da malo napravimo promjenu u kanjoningu i ujedno da i ovaj kanjon uvrstimo u kanjoning ponudu, jer je period koji slijedi idealan za prolazak,. Svi koji su zainteresovani da prođu ovaj jedinstveni kanjon koji izdvajamo kao broj 1 između 7 kanjona kroz koje vodimo organizovane ture, mogu nas kontaktirati na Facebook, Instagramu ili na broj telefona: 067 432 409 Dejan 067 396 957 Vuk (prvi ćemo početi da vodimo organizovane komercijalne ture kroz Grlju) već sljedećeg vikenda organizujemo turu u ovom kanjonu. Poželjno je da budući učesnici budu imali iskustva iz Međurečkog kanjona ili nekog sličnog njemu…

Foto: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Prije samog ulaza u kanjon, na naše oduševljenje ponudio nam se Adis, vlasnik restorana ‘Grlja, da nas sačeka kombijem na izlazu iz kanjona da ne bi pješačili u neoprenska odijela do auta, i to gratis. Ušli smo u kanjon u 12:30 h. Tačnije momci su skočili u prvi bazen sa nekih 15 m visine.

Foto: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Tad počinje prava avantura i stepen zabave dostiže vrhunac. Kroz kanjon se oduševljavamo prizorom koji zatičemo, bilo je tu pozicija za skokove, jak vodostaj i jake vodene struje, skučenost, buka od vode, u pojedinim djelovima potpuni mrak, bistra voda veoma hladna vida, vodopadi, a usput smo i naišli na fudbalsku loptu sa kojom smo se dodavali, igrali vaterpolo zabave radi, puno se izasmijali, dobro se zabavili i ispunili veoma dobrom energijom.

Foto: Slobodni penjači Cetinje-Alpinistički klub

Na izlazu iz kanjona u zaseok čekao nas je Adisov saradnik sa kombijem poslije 1:30h fantastične zabave.

Po dolasku na prvobitnu poziciju đe smo ostavili auto i stvari, presvukli se i otišli u obližnji restoran ‘Relax Grlja’ (restoran koji posebno preporučujemo) veoma ljubaznog i predusretljivog vlasnika Adisa.

Uz ručak sabiramo fantastične utiske i zaključujemo po ko zna koji put da je ovo moć sadašnjeg trenutka i kako je život zaista lijep kada ga živiš slobodno po svom nahođenju, a naša zemlja najljepša na svijetu”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!