Memorijalni centar Srebrenica poručio Abazoviću: Genocid jeste počinjen nad Bošnjacima, pročitajte presude međunarodnih sudova

“Poštovani premijeru, hvala što ste danas bili sa nama u Potočarima. Međutim, genocid jeste počinjen nad Bošnjacima, jer motiv ubijanja nije bio ‘ubijanje ljudi’, već ubijanje i uništenje jednog naroda. To vas uče presude međunarodnih sudova. Pročitajte ih”, saopšteno je iz Memorijalnog centra Srebrenica na Twitteru

Iz Memorijalnog centra Srebrenica su poručili predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću da genocid jeste počinjen nad Bošnjacima i da pročita presude međunarodnih sudova.

“Poštovani premijeru, hvala što ste danas bili sa nama u Potočarima. Međutim, genocid jeste počinjen nad Bošnjacima, jer motiv ubijanja nije bio ‘ubijanje ljudi’, već ubijanje i uništenje jednog naroda. To vas uče presude međunarodnih sudova. Pročitajte ih”, saopšteno je iz Memorijalnog centra Srebrenica na Twitteru.

Reakcija Memorijalog centra je uslijedila nakon izjave Dritana Abazovića, koji je danas u Srebrenici, između ostalog, rekao da “genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima”, i da ga “nijesu počinile vojske, nego politike zla, smrti i prevara”.

Foto: Memorijalni centar Srebrenica (Twitter)

Idi na VRH
error: Content is protected !!