Istraga poslovanja kompanije Plantaže, Uhapšeni Vukotić, Mihailović, Rajković, Šahman, Perović i Hajduković

Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopšteno je da su bivši članovi Odbora direktora Plantaža uhapšeni po nalogu specijalnog tužioca Vukasa Radonjića

U istrazi poslovanja državne kompanije “13. jul Plantaže” uhapšeni su Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva saopšteno je da su bivši članovi Odbora direktora Plantaža uhapšeni po nalogu specijalnog tužioca Vukasa Radonjića.

“Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz čl.272 st.3 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore, jer su, kao članovi odbora direktora, donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnanju, između oštećenog privrednog društva „13. Jul – Plantaže“ AD i „OMP Engineering“ iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je oštećenom društvu nanijeta šteta, a „OMP Engineering-u“ pribavljena korist”, piše u saopštenju SDT-a.

Dodaje se da će osumnjičeni biti sprovedeni na salsušanje u Specijalno državno tužilaštvo, u zakonskom roku.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da su njihovi službenici jutros, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili šest bivših članova Odbora direktora “Plantaže”.

“Slobode su lišeni V.V, B.M, Đ.R, S.Š, D.P. i A.H. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju”, piše u saopštenju UP.

Pripadnici Specijanog policijskog odjeljenja su obavili pretrese na više lokacija u kojima je, kako se dodaje, oduzeto više desetina hiljada eura.

“Službenici Uprave policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastavljaju aktivnosti na ovom predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”, dodaje u saopštenju.

Osumnjičeni će, od strane policije, biti sprovedeni na salsušanje u Specijalno državno tužilaštvo, u zakonskom roku.

Foto: Veselin Vukotić (Printscreen/UDG Montenegro)

Idi na VRH
error: Content is protected !!