Stručnjakinja za govor tijela: Putin je na Danu pobjede djelovao kao starica (VIDEO)

“Čini se kao da ne može da kontroliše jednu stranu lica. Takođe, vidi se još nešto što ne može da kontroliše, a to je zamahivanje lijevom rukom, dok desnu drži uz sebe. To Putin godinama radi. Sjećam se da su ga prije četiri godine pitali je li doživio moždani udar. Njegovi izrazi lica tokom govora pokazuju da je bijesan, osobito kada je govorio o tome šta je Zapad učinio Rusiji”, kaže James

Govor ruskog predsjednika Vladimira Putina tokom obilježavanja Dana pobjede u Moskvi nije odao puno o planovima Rusije u vezi s ratom u Ukrajini. Ali, stručnjaci koji su ga posmatrali tokom proslave mogli su da primijete određene stvari.

Jedna od njih je i Judi James, stručnjakinja za govor tijela. Ona je proučila Putinovo ponašanje na proslavi i rekla da je djelovao poput starice dok je sjedio s pokrivenim nogama. James za Sky News kaže da je ta scena Putina prikazala onakvim kakvim se on zapravo ne želi prikazati u javnosti.

Na Twitteru su se korisnici raspisali da su mu noge bile pokrivene ćebetom, ali  stručnjakinja kaže da bi to zapravo mogao biti mantil.

“Izgleda kao slabi vođa kojem treba topli pokrivač preko koljena, a to se ne uklapa u njegov alfa profil. On želi javnosti da se prikaže kao snažan muškarac”, kaže stručnjakinja za Sky News.

NATEČENO LICE

James komentariše da je lijeva strana Putinovog lica natečena i da mu je hod nestabilan.

“Čini se kao da ne može da kontroliše jednu stranu lica. Takođe, vidi se još nešto što ne može da kontroliše, a to je zamahivanje lijevom rukom, dok desnu drži uz sebe. To Putin godinama radi. Sjećam se da su ga prije četiri godine pitali je li doživio moždani udar. Njegovi izrazi lica tokom govora pokazuju da je bijesan, osobito kada je govorio o tome šta je Zapad učinio Rusiji”, kaže James.

“ALFA BI MOGAO BITI NAJOPASNIJI KADA POKAZUJE SLABOST”

Premda je prije odlaska na pozornicu izgledao slabo i bolesno, Putin se promijenio na bini, za vrijeme držanja govora.

“Kada je tek stao na pozornicu, izgledao je kao pomalo nesiguran čovjek pognute glave. Kada je podigao pogled, oči je usmjerio ravno u kameru, to me uznemirilo. Kada se alfa osjeća opkoljeno i pokazuje slabost, to često može biti loš znak. Tada bi mogao biti najopasniji”, kaže, prenosi Index.hr.

James za kaže da je bilo mnogo znakova bijesa tokom Putinovog govora i da je to pokazalo njegovo tijelo.

Idi na VRH
error: Content is protected !!