Dramatična potjera privedena kraju: Bjegunac uhapšen, policajka koja mu je pomogla u bijegu mrtva (VIDEO)

Zatvorska policajka i 56-godišnja zamjenica šerifa okruga Lauderdale Vicky White za koju se sumnja da je pomagala 38-godišnjem Caseyju, ranjena je tokom hapšenja. Njihov bijeg koji je počeo u zatvoru u Alabami trajao je 10 dana tokom kojih su prevalili stotine kilometara i prošli kroz najmanje četiri savezne države

Tragičnim završetkom obilježen je kraj potjere za opasnim bjeguncem i policajkom koja mu je pomogla u bijegu, a njhov čin pobudio je zanimanje američke, ali i svjetske javnosti.

Policija je u ponedjeljak u američkoj saveznoj državi Indiani uhvatila “krajnje opasnog” zatvorenika koji je 29. aprila pobjegao uz pomoć policajke koja je radila kao ćuvarka u zatvoru i koja je takođe uhapšena, a kasnije je objavljeno da je preminula.

“Casey White je ponovno uhapšen”, rekao je novinarima šerif Rick Singleton zadužen za koordiniranje potrage za bjeguncima.

Zatvorska policajka i 56-godišnja zamjenica šerifa okruga Lauderdale Vicky White za koju se sumnja da je pomagala 38-godišnjem Caseyju, ranjena je tokom hapšenja. Njihov bijeg koji je počeo u zatvoru u Alabami trajao je 10 dana tokom kojih su prevalili stotine kilometara i prošli kroz najmanje četiri savezne države.

Ali, naglo se završio automobilskom potjerom, piše dnevnik.hr. Potjera za parom, koji nije u rodu, počela je dok su bili u dostavnom vozilu  u okolini Evansvillea, u srcu srednjeg zapada, dodao je Singleton.

“Casey White je bio u svom automobilu. Vicky White je bila na suvozačevom mjestu. Tokom potjere doživjeli su nesreću. On se predao. Ona je prevezena u bolnicu”, rekao je načelnik policije.

Nije otkrio težinu povreda policajke, a američki mediji pišu da se pokušala ubiti svojim vatrenim oružjem. Kasnije je objavljeno da je podlegla zadobijenim povredama, javlja CNN.

“Danas smo neutralizovali veoma opasnu osobu”, izrazio je zadovoljstvo šerif Singleton, čiji su ljudi imali informaciju da je par u Indiani, kao i snimke nadzorne kamere u praonici automobila gdje je primjećeno njihovo dostavno vozilo marke “ford”.

Šerif je rekao da je bijeg “veoma pomno pripreman”.

Vicky White je 29. aprila odvela Caseyja iz zatvora u gradu Florenceu, gdje je služio 75-godišnju kaznu. Na video snimku se vidi policajka kako prati visokog tetoviranog zatvorenika kojem su ruke i noge u lancima, pomaže mu da uđe u policijsko vozilo i odvozi ga, kako se kasnije pokazalo, pod lažnim izgovorom da ga vodi na sud na psihijatrijsko vještačenje.

“Uzorna zaposlenica”, kako ju je opisao šerif, i “najpouzdaniji zatvorski čuvar” po riječima glavnog okružnog tužioca, osigurala je zatim zamjenski automobil koji je ih je čekao na parkiralištu obližnjeg trgovinskog centra. Taj automobil koji je kupila pod lažnim imenom, pronađen je kasnije u azilu za životinje u Tennesseju, a poslije se saznalo i da je podigla s računa oko 90.000 dolara koji su joj ostali od prodaje kuće i kupila odjeću za Caseyja.

Nagrada koju su vlasti nudile za bilo kakvu informaciju o dvoje bjegunaca bila je povećana na kraju na 25.000 dolara.

Idi na VRH
error: Content is protected !!