Ljiljanić: Prvom dionicom autoputa u špicu ljetnje sezone

“Čitav autoput je pokriven kamerama. Imamo oko 500 kamera čiji se prenos slike i nadzor vrši iz komandnog centra. Ekipe koje će opsluživati autoput će biti smještene na Pelevom brijegu. Formirali smo svoju vatrogasnu službu koja će imati oko 30 pripadnika”, kazao je Ljiljanić

Direktor Monteputa Milan Ljiljanić kazao je za RTCG da očekuje da će završna testiranja za bezbjednost na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare biti uskoro završena i da će u špicu sezone biti pušten saobraćaj.

“Mi dajemo sve od sebe da ta testiranja što prije završimo i da imamo autoput pušten u saobraćaj za vrijeme ljetnje sezone. Očekujemo da će ta testiranja završiti i da ćemo u špicu sezone imati saobraćaj”, kazao je, piše rtcg.me.

Građevinski radovi na autoputu potpuno su završeni, a ostali su fini radovi na sjevernom dijelu trase koji su do sada čekali zbog vremenskih prilika.

“To su radovi na ozelenjavanju kosina, ostrva i neki fini radovi. A radovi koji se ne vide, a na kojima se intenzivno radi, su ispitivanja i testiranje elektro-mašinskih instalacija u tunelima i svih sistema koji se odnose na bezbjednost saobraćaja”, kazao je Ljiljanić.

On objašnjavada se radi na testiranju protivpožarnih sistema i sistema video nadzora i kontrole saobraćaja kompletnog autoputa.

“Čitav autoput je pokriven kamerama. Imamo oko 500 kamera čiji se prenos slike i nadzor vrši iz komandnog centra. Ekipe koje će opsluživati autoput će biti smještene na Pelevom brijegu. Formirali smo svoju vatrogasnu službu koja će imati oko 30 pripadnika”, kazao je Ljiljanić.

On je istakao da je na autoputu prisutna i policija koja će u probnom periodu početkom sezone vršiti kontrolu na putu.

Podsjetio je da autoput ima 16 tunela od kojih su neki dosta dugački što je malo otežalo radove.

Foto: Milan Ljiljanić (Printscreen/RTCG)

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!