Slovenija u šoku: Bivši fudbalski reprezentativac (38) ubio suprugu (33) pred očima djece

Uprkos zabrani prilaska, 38-godišnji Pevec je ušao u kuću i nanio joj teške povrede, nakon kojih je preminula. Kako javljaju slovenački mediji, djeca su bila u kući kad se dogodio zločin

U slovenačkom Dravogradu, nedaleko od austrijske granice, bivši slovenački fudbalski reprezentativac Robert Pevec (38) ubio je svoju bivšu suprugu (33), piše slovenski portal svet24.si.

Uprkos zabrani prilaska, 38-godišnji Pevec je, prenosi “Jutarnji list”, ušao u kuću i nanio joj teške povrede, nakon kojih je preminula. Kako javljaju slovenački mediji, djeca su bila u kući kad se dogodio zločin.

Policajci koji su stigli na mjesto događaja pokušali su 33-godišnjoj ženi spasiti život, ali uzalud. Preminula je u bolnici od posljedica udaraca i davljenja.

Susjedi su izjavili da nikada nisu imali problema sa porodicom i da su se “držali po strani”. Gdje su djeca sada, još uvijek nije utvrđeno.

Pevec je svojevremeno bio reprezentativac Slovenije u ekipama do 17, 20 i 21 godine, a u karijeri je igrao u rodnoj zemlji i Austriji. Nastupao je za Dravograd, Bleiburg i Ruden, a penzionisao se prije tri godine. Igrao je u veznom redu i svojevremeno je bio jedan od najvećih talenata svoje generacije.

Foto: Facebook

Idi na VRH

error: Content is protected !!