Ibrahimović i Rajzing Rajnke: Postoji interesovanje američkih investitora za ulaganja u Crnu Goru

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država je iskoristila priliku da potpredsjedniku Vlade čestita novu funkciju i izrazi zadovoljstvo povodom organizovanja susreta predstavnika dvije prijateljske i partnerske zemlje

Podrška novoj, reformskoj i proevropski orijentisanoj Vladi, u ovako izazovnim vremenima, snažna je poruka da na evropskom putu moramo biti složni i dati svoj puni doprinos, te istovremeno raditi na jačanju stabilnosti odnosa u zemlji i regionu Zapadnog Balkana, ocijenjeno je u razgovoru potpredsjednika Vlade i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

Kako je saopšteno, tokom otvorenog i srdačnog razgovora sagovornici su se složili o značaju trenutka u kojem se nalazimo i važnosti snažnijeg promovisanja potencijala crnogorske privrede i u tom smislu privlačenja stranog kapitala.

Ibrahimović je istakao da prioritet i fokus aktivnosti mora biti na posvećenom radu institucija na jačanju ekonomske stabilnosti svih građana Crne Gore, što je jedan od ključnih faktora napretka na evropskom putu naše države.

„Jedan od ciljeva nove Vlade mora biti stvaranje pozitivne klime u društvu, potrebno je da se, u punom kapacitetu ujedinjeno, efikasno i produktivno bavimo svim pitanjima i rješavamo izazove koje su pred nama  kako bi  Crna Gora što skorije postala punopravna članica Evropske unije“, naveo je Ibrahimović.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država je iskoristila priliku da potpredsjedniku Vlade čestita novu funkciju i izrazi zadovoljstvo povodom organizovanja susreta predstavnika dvije prijateljske i partnerske zemlje.

Ambasadorka je naglasila da, sa strane američkih investitora, postoji interesovanje za ulaganja u Crnu Goru, a naročito u oblast proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

Na sastanku je takođe bilo riječi o planiranim i tekućim projektima u oblasti putne infrastrukture, sektoru pomorstva kao i u sferi vazdušnog saobraćaja.

„Današnji susret je odlična prilika da potvrdimo našu spremnost da kroz saradnju institucija dvije države unaprijedimo odnose i doprinesemo razvoju zajedničkih projekata, ali i da pošaljemo jasnu poruku stranim investitorima o potencijalima koje crnogorska ekonomija pruža“, zaključio je ministar kapitalnih investicija

Idi na VRH
error: Content is protected !!