Skandalozna sahrana “romskog rimskog kralja”: Latice iz helikoptera, muzika iz “Kuma” – da se zna ko ide na onaj svijet!

Nad povorkom je letio crveni helikopter koji je zasipao ožalošćene oblacima ružinih latica, a orkestar je svirao pjesmu iz filma “Kum”, da svi shvate da u crkvenoj slavi i državnoj pratnji na onaj svijet odlazi umalo pa okrunjeni kralj rimske mafije, car kokaina, vojvoda ilegalnih opklada, baron fudbala i drugih sportova, knez pranja novca…

Skandalozno luksuzan, a po nekima i bogohulan crkveni sprovod Vittorija Casamonice, mafijaškog “romskog rimskog kralja”, doveo je u krajnje neugodnu poziciju i kardinala vikara Agostina Vallinija i Franca Gabriellija, gradonačelnika Vječnog grada, ali i ministra unutrašnjih poslova.

Ispred salezijanske crkve sv. Giovannija Bosca od rane zore bio je pogolem poster na kojem se, kako prenosi portal jutarnji.hr, kočoperio pokojnik, obučen u bijelo i s krstom na prsima, s natpisom “Vittorio Casamonica, rimski kralj”. Pred pogrebnom povorkom gužvu su “čistili” gradski redari i pripadnici policije glavnog grada.

U povorci su bila superluksuzna mrtvačka kola koja je vukao šestopreg crnih irskih konja s perjanicama. Nad povorkom je letio crveni helikopter koji je zasipao ožalošćene oblacima ružinih latica, a orkestar je svirao pjesmu iz filma “Kum”, da svi shvate da u crkvenoj slavi i državnoj pratnji na onaj svijet odlazi umalo pa okrunjeni kralj rimske mafije, car kokaina, vojvoda ilegalnih opklada, baron fudbala i drugih sportova, knez pranja novca. Vele u Vikarijatu da sveštenik nije znao kome to odaje toliku počast. Isto, kažu, tvrdi i gradonačelnik Rima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!