Njujork: Serija napada u metrou, žena pretučena čekićem i opljačkana (VIDEO)

Činilo se da se žena spotakla, ali je nastavila da se spušta niz stepenice, pokazuje video snimak. Napadač je potom izvukao čekić i udario ženu nekoliko puta po glavi. Takođe je pokušao da joj uzme torbu prije nego što je zadao poslednji set brutalnih udaraca

Pedesetsedmogodišnja žena pretučena je u četvrtak čekićem u stanici metroa u Queensu.

Žrtva se vraćala kući sa posla, iz Ministarstva zdravlja, oko 23.20, kada joj se osumnjičeni muškarac prikrao iza leđa i udario je, očigledno pokušavajući da je obori dok je silazila niz stepenice u stanicu Queens Plaza E, M i R, prema policajcima i snimku.

Činilo se da se žena spotakla, ali je nastavila da se spušta niz stepenice, pokazuje video snimak.

Napadač je potom izvukao čekić i udario ženu nekoliko puta po glavi. Takođe je pokušao da joj uzme torbu prije nego što je zadao poslednji set brutalnih udaraca.

Konačno je oteo njenu torbu u kojoj su se nalazila dva mobilna telefona, debitne kartice, kreditne kartice i nepoznata količina novca i potrčao nazad uz stepenice, pokazuje snimak.

Žrtva je prebačena u Medicinski centar Weill Cornell u kritičnom, ali stabilnom stanju sa frakturom lobanje i krvarenjem u mozgu, navode policajci i izvori.

Radnik MTA u stanici rekao je u petak ujutro da je šokiran onim što se dogodilo.

Pam Rowland (54) iz Harlema, koji radi u toj oblasti i svakodnevno putuje vozom sa stanice Queens Plaza, nazvao je nasilje „veoma, veoma zastrašujućim“.

„Rođen sam i odrastao u Njujorku i vozim se vozom cio život, 54 godine. Kao da se vraćamo u 70-te i 80-te“.

Tridesetpetogodišnji muškarac je, nekoliko sati ranije, izlazio sa stanice u Bruklinu, kada ga je muškarac udario nepoznatim predmetom na stepeništu, rekli su policajci.

Taj incident je takođe izgledao ničim izazvan, rekli su policajci.

Napadač je pobjegao, a žrtva je prebačena u metodističku bolnicu u Bruklinu u stabilnom stanju, saopštili su policajci.

Otprilike u isto vrijeme, na Upper West Sideu na Menhetnu, napadač je ničim izazvan udario 33-godišnju kondukterku u lice.

Napadač je pobjegao, a žena je zbrinuta.

Idi na VRH
error: Content is protected !!